Gandia obri el termini per a presentar propostes per als Pressupostos Participatius 2021


0
781
Gandia
Un dels moments de la presentació.

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del regidor d’Hisenda i president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina, Salvador Gregori, han presentat les bases del procés dels Pressupostos Participatius de Gandia 2021, així com les novetats introduïdes al reglament, consensuades i aprovades per unanimitat al Consell de Participació Ciutadana celebrat la setmana passada.

Així, fins al 31 d’octubre, es podran enviar les propostes per a la present edició a través del web: www.participagandia.org. I del 22 al 28 de novembre, a l’igual que l’any passat, hi haurà una votació de preselecció d’11 propostes.

Les Juntes de districte, a través de tallers de barri, presentaran 11 propostes més (1 cadascuna), que s’articularan a través de les associacions veïnals, indiquen fonts municipals.

Finalment, del 8 al 22 de desembre es votaran 22 projectes, de les quals 6 eixiran guanyadors. S’hi mantindrà la discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes, informen des del consistori.

Com a novetat, el Consell de Participació Ciutadana ha decidit que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.

“És molt il·lusionant poder iniciar un nou procés de participació en el qual s’hi van involucrar prop de 3.800 persones l’any passat. Les obres es realitzen i la gent sap que complim, per això Gandia continua sent un referent en participació ciutadana”, ha assegurat González.

Des de l’Ajuntament apunten que els Pressupostos Participatius de Gandia tenen un pressupost de 300.000 €, fins a un màxim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer referència a inversions i activitats públiques, no poden ingerir competències d’altres administracions, ni formar part de les previsions de l’Ajuntament.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here