Gandia és la seu mundial de la jornada mundial de desenvolupament col·laboratiu de videojocs

0
1478
Un dels moments de la roda de premsa.

El Campus de Gandia de la UPV torna a ser seu de la Global Game Jam, la jornada d’àmbit mundial per al desenvolupament col·laboratiu i simultani de videojocs, que té lloc el cap de setmana del 20 al 22 de gener.

L’han presentada als mitjans de comunicació, la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo; acompanyada del director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV, Pepe Marín i Alejandro Pérez, alumne de Turisme i ADE i coordinador de la jornada.

Izquierdo ha mostrat el suport del consistori, una vegada més, al Campus de Gandia i ha recordat que “aquest tipus d’activitats poden animar a que la Gandia i la Safor siguen referent un referent en aquest tipus d’indústria, gràcies al suport de la Universitat. Pensem que aquesta jornada es celebrarà simultàniament a 600 llocs del món”.

Precisament, Marín ha assegurat que l’estat espanyol es troba entre els 10 primers del món pel que fa al consum dels videojocs i és la quarta potència europea (empatada amb Alemanya al tercer lloc).

“A més, el territori valencià és el tercer consumidor de l’estat. L’aposta del Campus per la indústria del videojoc, com a indústria de futur és clara. Sobretot, gràcies a la combinació dels graus de Telecomunicacions, Comunicació Audiovisual i el nou que crearem de Tecnologies interactives”. I ha recordat que els videojocs no només s’apliquen a l’entreteniment, sinó també a educació, salut, temes socials o l’empresa… “Hi ha també hotels especialitzats per a videojocs, perquè no crear-ne un a Gandia?”.

Més de 600 seus en diversos països

La inscripció en la seu de Gandia, el nom de la qual és Gandia Game Jam, té un cost de 20 euros i està oberta en la web http://gandiagamejam.webs.upv.es/. El perfil dels participants no requereix formació ni experiència prèvia, però l’edat mínima per a participar des de Gandia és de 18 anys. En el moment d’escriure aquesta notícia, la Global Game Jam compta amb més de 600 seus en diversos països, 15 a Espanya i 2 a la Comunitat. La de Gandia és l’única de la Universitat Politècnica de València, encara que el període d’inscripció de seus no ha finalitzat.

La trobada està dirigida a persones interessades a practicar qualsevol faceta del desenvolupament de videojocs (disseny gràfic, programació, música, guió…) que vulguen aprendre i divertir-se, col·laborant amb altres persones en la realització d’un projecte; el tema el proposa l’organització a totes les seus del món i en totes elles es té el mateix temps per a acabar el videojoc: 48 hores. És secret i es revelarà divendres, a les 16 hores.

Per la seua banda, Pérez ha explicat que en aquesta edició, la Gandia Game Jam comptarà amb activitats educatives i complementàries, com la Conferència “Project prototype” impartida per Casilda de Zulueta (titulada en Comunicació Audiovisual per la UPV – Gandia) al costat de Nicolay Hadi o la MasterClass “Creació ràpida de models 3D amb Blender” de la mà de Pablo López, també titulat del Campus de Gandia de la UPV. Casilda de Zulueta i Pablo López van ser tots dos impulsors de la primera edició de la Gandia Game Jam, que va tenir lloc en 2013.

Per a vore les notícies més destacades, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí