Gandia ja forma part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF

0
993
Gandia
Un dels moments de la trobada.

Gandia forma part del grup de municipis reconeguts com «Ciutat Amiga de la Infància». Una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de «Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència» de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA).

Amb aquest nomenament es constata el compromís de Gandia amb el compliment dels drets dels xiquets i xiquetes i els adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Paral·lelament se’ls ha fet partícips del dia a dia i del futur de la ciutat amb iniciatives com el Consell de la Infància o el desenvolupament de l’I Pla de la Infància, amb la implicació de diversos departaments municipals de l’Ajuntament, centres escolars, professors i pares per aconseguir que Gandia siga una ciutat que cresca tenint en compte la visió dels més menuts, segons informen fonts municipals.

L’acte ha estat celebrat de manera telemàtica i hi han participat l’alcalde de la ciutat, Jose Manuel Prieto; i la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil.

A partir d’ara i al llarg d’aquests pròxims 4 anys, aniran realitzant-se més activitats per aconseguir les metes que implica aquest reconeixement, vigent fins al 2025, així com el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estableix l’agenda 2030 i que estan recollits també en conveni amb UNICEF, informen des del consistori.

Després de finalitzar la videoconferència, Jose Manuel Prieto ha afirmat que «estem molt satisfets i contents de rebre aquest distintiu. Som conscients que un lloc en el qual un xiquet o xiqueta puga créixer, viure i desenvolupar-se sa i segur, és un lloc en el qual qualsevol ciutadà pot fer-ho» i afegia que «hem d’escoltar-los, per prendre les decisions i mesures adequades amb tot allò que els afecta, ja que els nostres xiquets i xiquetes són el més important que tenim, ja que són el nostre present, però també el nostre futur».

Per la seua banda, Liduvina Gil, ha afirmat que «hui és un dia important per a la infància i adolescència, i per a la ciutat de Gandia, ja que aquest nomenament assegura el benestar d’aquest col·lectiu sota el paraigua d’UNICEF. També, significa un reconeixement a la tasca realitzada durant molts anys, per l’Ajuntament de Gandia en pro de la Infància i l’Adolescència».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí