Gandia invertirà 930.000 euros en valorar l’entorn de l’Església del Grau

0
1582
Imatge virtual del projecte del Grau de Gandia.

L’objecte de l’actuació consisteix a generar un node urbà com a centralitzador de la connexió sostenible Platja-Grau-Gandia que afavorisca la reducció de la contaminació

Les obres de condicionament i millora de la plaça central i entorn de l’església de Sant Nicolau, en tràmit per a ser declarada Bé d’Interés Cultural, configuraran un gran espai vinculat directament a dos dels passejos centrals entorn al port de Gandia, el passeig de la Llotja i els tinglados del port, centre de l’activitat pesquera i portuària, i el moll dels Borja, centre d’oci i esplai, i la posada en valor de l’església de Sant Nicolau, una fita en el Grau de Gandia i un eix vertebrador del mateix a partir de la conversió en zona de vianants i adequació urbana del seu entorn.

L’objecte de l’actuació consisteix a generar un node urbà com a centralitzador de la connexió sostenible Platja-Grau-Gandia que afavorisca la reducció de la contaminació i millora la qualitat de vida dels residents i transeünts, amb menys soroll ambiental, millor qualitat de l’aire i més espai per a zones verdes i per a la vida social, però sense afectar a la criculació de vehicles.

La intervenció consisteix en l’adequació i conversió en zona de vianants dels espais que donen enfront de l’accés de l’església de Sant Nicolau, de manera que es genere una plaça per als vianants que tinga continuïtat a través de l’av. de la Pau. Es contempla també l’enjardinament de tots els espais, de manera que s’aconseguisca una millora paisatgística i ambiental, al mateix temps que es generen ombres en el conjunt de l’actuació. Disposició de mobiliari urbà i creació d’àmplies zones estanciales i d’observació.

Finançament i marc d’actuació:

La intervenció se situa dins del Pla de Sostenibilitat Turística de Gandia, que comprén un conjunt d’actuacions dirigides a la recuperació d’espais per a la ciutadania, la connexió de la ciutat amb els seus entorns naturals i l’aplicació de solucions tecnològiques que milloren la informació i la interacció dels nostres visitants.

Aquest Pla és finançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Generalitat Valenciana a través de Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia dins de l’Estratègia de Destinacions Turístiques Sostenibles del Ministeri per a contribuir de manera efectiva al compliment dels ODS de l’Agenda 2030 i donar suport a la reconversió de les destinacions turístiques pioneres per a mantindre el seu atractiu i competitivitat turística.

En concret aquesta actuació suposa una inversió en la zona de 930.716,57 € (IVA inclòs) i té un termini d’execució de 8 mesos. Els treballs s’iniciaran el pròxim 19 d’abril i les obres es paralitzaran durant el període estival. Durant la intervenció serà necessari realitzar desviaments del trànsit en l’àmbit de l’actuació dels quals informarà puntualment el departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Gandia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí