Gandia instal·la 40 nous contenidors destinats a la recollida d’oli de cuina utilitzat

0
1580
Gandia
Un dels moments de la presentació.

L’ajuntament de Gandia i el Consorci de Residus V5-COR, a través de l’empresa Remittel, que forma part de Selev Biogroup, han instal·lat 40 nous contenidors destinats a la recollida, separada i gestió de l’oli de cuina usat en l’àmbit domèstic i que han sigut repartits en tota la població, inclosa la platja.

A l’acte de presentació han acudit el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana de l’ajuntament de Gandia, Miguel Ángel Picornell; el president del COR, Vicente Muñoz; i el gerent de Remittel, Norberto Soro.

Per part de l’Ajuntament, Picornell ha assenyalat que «Gandia passa de tindre una aportació modesta quant a reciclatge d’oli a tenir, pràcticament, 40 contenidors de reciclatge en aquesta campanya, on ens ha ajudat molt el COR i aquesta empresa de reciclatge». A més, ha afegit que un litre d’oli té una càrrega contaminant 5.000 voltes major a la que circula pel clavegueram i la capacitat de contaminar fins a 40.000 litres d’aigua, la xifra que sol consumir una família en un mes.

D’altra banda, Muñoz ha destacat que «una de les qüestions més importants és que hi haja una dotació important de contenidors perquè la població puga portar les seues botelles de plàstic amb l’oli. Dic de plàstic perquè no es trenquen». Amb el reciclatge d’oli, Soro afirma que «ajudem al cuidat del Medi Ambient creant un model sostenible i circular al municipi».

Mentrestant, el representant de Remittel ha indicat que s’ha «incrementat notablement l’oferta del servei a Gandia amb la instal·lació de 40 contenidors» que permetran donar «una segona vida a l’oli de cuina usat, ajudant així a cura del medi ambient i creant un model més sostenible i circular al municipi». Això contribueix a més a «reduir la petjada de carboni que els bioresidus podrien generar sobre el clima de no ser convenientment tractats», ha afegit.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí