Gandia inicia la segona fase del projecte de participació ciutadana per a la restauració ambiental de l’incendi de Marxuquera

0
718
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora delegada de Gestió responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha presentat una nova fase del projecte participació ambiental conegut com a Marxuquera Verda.

“Estava programant fer una segona fase d’aquest projecte de conservació, coneixement i difusió de l’entorn, afectat per l’incendi de 2018, però va quedar aturat a conseqüència de la pandèmia. Ara, per fi, és el moment d’obrir un procés d’inscripcions de persones, col·lectius que hi vulguen participar fent una passa més, amb accions i activitats de seguiment, de custòdia i cura, en un espai en recuperació”, ha explicat Izquierdo.

La intenció és mantindre, amb l’arribada de la calor, totes eixes plantacions realitzades que poden tindre problemes. Per raons de seguretat, s’hi crearan grups d’entre 10-15 persones que aniran setmanalment a mantindre els arbres, regar els cèrcols, etc… Hi haurà una part didàctica, rebran material i passaran a fer-hi l’activitat, segons indiquen fonts municipals.
Les activitats es poden concebre també com a jornades en família d’un sol dia, per a gaudir de l’espai o fer un seguiment del treball fet per la gent en la primera fase… No es tracta de substituir l’activitat que ja fa l’Ajuntament, amb la col·laboració dels col·lectius, apunten des del consistori.

“Volem apostar també per involucrar els grups scouts de la ciutat, molt vinculats a la natura, i que no poden fer moltes de les seues activitats per la Covid-19”. Per cert, que Muñoz ha assegurat que tots els indicadors mostren que la restauració està sent molt bona i ja hi ha zones on mai es diria que han patit un incendi. També l’impacte visual dels més de 1.000 arbres plantats ja és més que evident.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí