Gandia inicia els tràmits perquè l’església Sant Nicolau del Grau siga declarada Bé d’Interés Cultural

0
1027
Gandia
Església Sant Nicolau del Grau.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada de la regidora de Patrimoni Artístic, Històric i Cultural, Alícia Izquierdo, el president de la Junta del Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell i el vicari episcopal i rector de Sant Nicolau, Francisco Revert, ha anunciat l’aprovació a la Junta de Govern Local de l’inici dels tràmits per a sol·licitar al Consell de la Generalitat la declaració de l’església de Sant Nicolau, del Grau, com a Bé d’Interès Cultural (BIC). Ha estat possible gràcies a l’autorització de l’arquebisbat, propietari del temple.

Una distinció que seria el primer Bé d’Interès Cultural (BIC) del Grau, i que “ompliria d’orgull els gandians en general i els grauers en particular. Tot el Grau pot estar satisfet de poder comptar amb la seua singular església, fruit dels donatius i l’esforç de molts pares, iaios… dels actuals veïns i feligresos. Ells van fer un gran esforç aleshores en uns temps que eren durs. Gent treballadora que va aconseguir per als seus descendents un lloc inigualable per a la trobada social i religiosa dels veïns del Grau.

Per això, la declaració com a BIC del temple del Grau també seria un reconeixement al treball altruista de tot un poble. Perquè els grauers, amb el seu sacrifici, van fer possible la construcció d’un monument que té una dimensió i un reconeixement internacional; i d’un emblema de la nostra estimada barriada marítima”, ha destacat l’alcaldessa.

Cal recordar, que ja es va decidir en el seu moment, aparcar l’expedient de Bé Rellevància Local (BRL) per a ascendir un escaló i aconseguir que l’edifici tinga major rellevància.

Esta iniciativa arriba també avalada per la direcció del Museu Torroja, que després de diverses reunions de tècnics municipals amb els experts d’este Museu, es va decidir abordar-lo per a treballar i aconseguir que siga BIC perquè mereix este tractament.

Ara el que es farà, segons apunten fonts municipals, es traslladar l’expedient a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, on destaca un informe que ha elaborat l’ajuntament de Gandia.

La Conselleria de Cultura farà un informe preliminar que, si és favorable, s’admetrà a tràmit, amb un mes d’exposició pública. La Conselleria també podrà sol·licitar informes a organismes valencians vinculats amb el patrimoni.
Després es faria la proposta de resolució i, finalment, seria el Consell qui la declararia com a BIC.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here