Gandia incorpora el servei d’assistència de vídeo-interpretació en llenguatge de signes a les oficines d’atenció al públic

0
2418
Gandia
Un dels moments de la presentació.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto Part; el regidor responsable de Coordinació i Administrativa, Nacho Arnau; i el president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia-la Safor (APESORGA), José Juan Signes, han anunciat la incorporació de SVIsual –el primer servei espanyol de vídeo-interpretació en llenguatge de signes– a les Oficines de Registre i Atenció al Públic de l’administració local.

Segons informen fonts municipals, l’ajuntament de Gandia pretén aconseguir amb SVIsual l’eliminació de les barreres comunicatives amb les quals es troben les persones sordes o amb discapacitat auditiva en la seua vida diària. «No podem consentir que hi haja pretext per a la bretxa digital i, si això es produeix, la nostra obligació és trencar les barreres que puguen produir-se d’accés a l’administració. Ens devem a tots els nostres ciutadans amb independència del seu condicionant o el seu nivell de formació», ha declarat l’alcalde.

Tal i com asseguren les mateixes fonts, la Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació, en col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), ha apostat en aquest sistema per un ús estratègic de les Noves Tecnologies al servei de la comunicació. Així, SVIsual té l’objectiu d’assegurar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la ciutadania.

El servei s’oferirà els dimecres de 9 a 14 h amb cita prèvia i estarà disponible a partir del proper dimecres 26 de gener. «Amb aquest sistema facilitem que les persones amb dificultat auditiva que acudisquen a l’Ajuntament reben l’atenció a través d’una videotrucada amb un intèrpret de signes. Tot el que siga eliminar barreres, en aquest cas tecnològiques, i facilitar la vida de les persones sempre és positiu», ha explicat Arnau.

Per la seua banda, el president d’APESORGA ha volgut agrair el treball que l’administració local ha fet amb la incorporació d’Svisual. «És un primer pas per a eliminar les barreres. Continuarem treballant amb l’Ajuntament en altres aspectes per a l’accessibilitat completa de les persones sordes de Gandia», ha expressat. Així, l’alcalde ha destacat també el treball conjunt d’ambdós organismes. «Es tracta d’un compromís amb ASPESORGA per a que les persones sordes, que necessiten una atenció especial, puguen rebre servei amb SVisual, el qual s’encarrega de fer accessible l’administració», ha apuntat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí