Gandia i el Col·legi d’Arquitectes obriran un concurs d’idees per a la construcció d’un edifici d’habitatges públics

0
1883
Un dels moments de la roda de premsa.

El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha comparegut en roda de premsa acompanyat de Mariano Bolant, president del Col·legi d’Arquitectes de València i Malek Murad, membre de la Junta del Col·legi d’Arquitectes, per informar que l’ajuntament de Gandia, en col·laboració amb el Col·legi d’arquitectes i l’Entintat Valenciana de l’Habitatge i Sòl (EVAH) dependent de la Generalitat, impulsaran el desenvolupament d’una cooperativa per construir un edifici de 40 habitatges destinats a joves en règim de concessió.

Vicent Mascarell ha recordat que fa poques setmanes el consistori va signar un acord amb el Col·legi d’Arquitectes de València per a iniciar col·laboracions on l’organisme aportés els seus coneixements i experiència en la matèria a l’hora de desenvolupar iniciatives arquitectòniques. Tal com ha explicat el coordinador general d’Urbanisme, el consistori i el Col·legi d’Arquitectes obriran un concurs d’idees per a la construcció d’aquest edifici sobre un terreny propietat de l’EVAH situat al costat de la futura Ciutat de la Justícia en el districte de Santa Anna.

«El solar té una superfície de 1.000 metres quadrats on es podran edificar 3.500 metres» «En altres punts d’Europa és una forma d’actuar comú i el cooperativisme és un aspecte que es vol impulsar des de la Generalitat Valenciana per aconseguir habitatges que siguen més assequibles econòmicament». «Amb aquest concurs d’idees pretenem que l’edifici siga singular i que compte amb les propostes de joves professionals de l’arquitectura basant-nos en criteris d’accessibilitat, sostenibilitat i estalvi econòmic».

Per la seua banda, Mariano Bolant va destacar la bona relació entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Arquitectes. «Fruit d’aquesta relació, posarem en marxa aquest concurs d’idees. Una idea interessantíssima que promourà habitatges en règim de cooperativa que facilitarà l’accés als més joves. A més, aconseguirem dinamitzar el barri i el sector de la construcció. Creiem que pot ser un punt de partida que ens permeta posar en marxa altres iniciatives d’aquest tipus adreçades a millorar la ciutat».

Finalment, Malek Murad, va explicar que el concurs d’idees estarà obert a qualsevol arquitecte d’Espanya i que el jurat, integrat per tècnics i representants del consistori, el Col·legi d’Arquitectes i la Generalitat, serà l’encarregat de decidir el guanyador del concurs i els dos accèssits. El guanyador obtindrà un premi de 4.000 euros mentre que els dos accèssits rebran 2.500 euros.

El plec de condicions valorarà diferents criteris tècnics com la flexibilitat espacial, les noves realitats de les famílies, a més de la sostenibilitat i la contenció econòmica. «Pretenem que hi haja una arquitectura singular però sense que això supose un cost elevat».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí