Gandia homenatjarà el Tio de la Porra en la Fira i Festes amb una exposició a la Casa de la Marquesa

CaixaBank - MyBox

0
602
Gandia
Una de les fotos de l'exposició.

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia acollirà enguany l’exposició ‘El Tio de la Porra’ amb l’ànim de representar i homenatjar la Fira i Festes de la ciutat, que es celebrarà d’una manera alternativa a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia, segons indiquen fonts municipals.

Fent una breu síntesi històrica sobre el Tío de la Porra, assenyalen des del consistori, cal recordar que el primer documentat escrit en referència al personatge de ficció que protagonitza la celebració de les nostres festes data de l’any 1871, fa 150 anys, encara que la seua tradició sorgeix abans. Redactat pel notari Sanz y Forés, germà del Cardenal Sanz i Forés, l’escrit descriu a aquest personatge emblemàtic com un “‘figurón’ de farsa que anuncia les festes vestit al son del tambor”.

Per a la mostra artística, des dels departaments de Cultura i Polítiques Festives s’ha fet una crida a tota la ciutadania gandiana que vulga cedir materials relacionats amb El Tio de la Porra (fotografies, gravacions, elements de disfressa com capell del personatge, ulleres, nas) que s’escanejaran i exposaran amb la resta dels objectes que hi estaran presents a la mostra per a engrandir la història d’aquesta figura tradicional. Tots els objectes seran retronats als seus propietaris al final de la Fira.

La mostra artística, que inclourà diverses parts, entre les quals records de gent de Gandia sobre la seua vinculació al Tio de la Porra i audiovisuals referents a aquest personatge de ficció, es situarà a la planta baixa de la Casa de la Marquesa i s’obrirà al públic el 10 de setembre i romandrà durant tota la fira.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here