Gandia fa pública una auditoria que revela que Orengo va triplicar el deute fins a 165 milions i Torró fins a 251

0
735
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, i el coordinador general de l’àrea d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que la ciutadania ja té a la seua disposició l’Auditoria Interna dels comptes municipals de 2003 a 2016. Des de hui mateix ja es pot consultar al web municipal www.gandia.es.

“Es tracta de l’acompliment d’un altre dels acords i compromisos ineludibles dels dos partits o grups que vam signar l’acord d’Investidura. Una auditoria que abastirà els darrers 14 anys, implicant l’anàlisi de la gestió econòmica de totes les forces vives de l’Ajuntament de Gandia que han tingut responsabilitat de govern durant les quatre legislatures, per tal d’evitar susceptibilitats”, ha indicat Izquierdo.

L’auditoria ha estat elaborada i certificada pels tècnics funcionaris municipals, dos d’ells habilitats nacionals, és a dir, depenents del Ministeri d’Economia. “Aquesta situació abarateix els costos, perquè no s’ha d’encarregar a una empresa externa (el govern anterior va encomanar una per valor de 60.000 €), i tampoc dóna lloc a cap tipus de susceptibilitat. Per contra, ha retardat la seua elaboració i presentació, donat l’alt volum de feina i treball del funcionariat d’aquesta casa, sobretot de la Intervenció Municipal”.

Per la seua banda, Gregori ha destacat que el document “té molta professionalitat i analitza amb rigor quins han estat i són els patrons d’endeutaments durant aquests anys i el context en el qual es van realitzar. Les solucions aportades per l’actual govern a la terrible situació econòmica ha estat reconeguda pels tècnics i pel Ministeri mateix. També desmunta mentides del PP pel que fa al deute heretat en 2011 o el generat durant la seua gestió”.

Des de 2003 i fins ara s’ha conegut l’auditoria. Orengo va sortir amb un dèficit de de 165 milions. D’altra banda, han posat èmfasi que els anys del PP (20011-2015) es va augmentar el deute en 140 milions, però només es van invertir 30.

Finalment, el coordinador d’Economia i Hisenda ha citat unes frases textuals dels documents: “Lo que se produce a partir del 2012 no es una situación de saneamiento, sino de agravamiento, pero con un patrón de endeudamiento distinto”. “És a dir, que l’anterior govern va deixar de pagar”, ha conclòs.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here