Gandia estudia la implantació d’un «bo resident» per als veïns dels carrers on s’implantarà la zona blava

0
1133
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora delegada de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez, ha comparegut en roda de premsa per informar de les diverses fases en què constarà la implantació de la zona blava a la ciutat del qual es va informar els mitjans de comunicació i ciutadania el passat mes de novembre.

Tal com ha explicat l’edil, l’empresa adjudicatària començarà a pintar les zones blaves que hi ha previstes en el plec. Pérez ha recordat que durant la passada legislatura, el contracte es va adjudicar a una empresa però una de les mercantils que va participar en el procés, va presentar un recurs. Finalment, un Tribunal va estimar parcialment el recurs i va obligar l’Ajuntament a retrocedir al moment anterior a la redacció dels plecs, és a dir, al moment de fer la memòria econòmica.

Per això, en el plec d’aquest contracte estan contemplades el mateix nombre de places a la ciutat que el que va presentar l’anterior govern, amb la diferència que no es contemplen unes 1.000 places a la platja ni el pagament a les campes municipals com pretenia el PP.

«El nombre de places s’ha adaptat a les necessitats detectades i demandades per veïns i comerciants a les que com a govern havíem de donar resposta. Són demandes que fan principalment els usuaris dels Centres de Salut, Centre Mèdic i d’institucions públiques com, l’Institut Nacional de la Seguretat Social, l’Escola Oficial d’Idiomes i els centres d’atenció a persones grans que hi ha dins de la ciutat. Al voltant d’aquestes zones les persones ens demanaven places en rotació i així ho va confirmar la memòria tècnica realitzada per funcionaris municipals» va explicar Àngels Pérez.

Els operaris de l’empresa adjudicatària començaran a pintar les zones de forma esglaonada, començant primer a repassar les zones on ja hi ha zona blava: Passeig de Germanies, les avingudes, República Argentina, Alacant, Marqués de Campo i el carrer Jesuïtes.

A partir de la pròxima setmana es continuarà en les noves zones que estan previstes en el plec i que ja es van comentar en el seu dia com són la zona al voltant de l’estació i la resta de vials.

Pel que fa a la planificació prevista per a la posada en funcionament del sistema, durant la pròxima setmana es pintaran totes les zones previstes en el plec i s’aniran instal·lant els parquímetres. Aquests aparells es posaran a prova durant els dies 16, 17 i 19 de febrer, perquè les persones es familiaritzen amb ells. A més, es distribuiran fullets informatius als carrers on s’implantarà per explicar les tarifes i horaris del sistema.

A partir del dia 20 es podran treure tiquets però els parquímetres no començaran a funcionar realment fins al dia 1 de març que és quan ja hi haurà control sobre l’aparcament. «Creiem que dues setmanes és temps suficient perquè els usuaris s’acostumen a la nova distribució» va afirmar Pérez.

L’edil va anunciar també que «som conscients que a ningú li agrada tenir zones delimitades d’aparcament prop de casa però ens veiem obligats a resoldre aquest contracte. Per això, el que hem fet és valorar alternatives per permetre la possibilitat que els residents d’aquestes zones on s’implantarà la zona blava, puguen optar a algun tipus de bonificació o una quota de pagament més econòmica de la tarifa, és a dir pagar menys depenent dels ingressos de la unitat familiar i així disposar d’un bo de residents a baix cost. És una possibilitat que estem estudiant i que anirem informant mentre es pinten i es preparen totes zones durant les reunions que mantindrem amb veïns i comerciants en els pròxims dies».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí