Gandia és la primera ciutat valenciana que acull el simposi internacional d’institucions hospitalàries a l’Edat Mitjana i Moderna

0
762
Gandia
Un dels moments de la presentació.

La regidora delegada d’Arqueologia i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada de l’Arqueòleg Municipal, Joan Negre, ha presentat la primera d’un nou conjunt d’iniciatives i activitats per tal de dinamitzar la investigació i la difusió històrica i patrimonial a la nostra comarca.

Així, des del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) i el departament d’Arqueologia i Patrimoni de l’ajuntament de Gandia, enceten aquest 2020 amb el simposi internacional que tindrà lloc a Gandia els dies 27 i 28 d’abril a l’Antic Hospital de Sant Marc.

El congrés girarà al voltant de l’alimentació, la salut i l’assistència a les institucions hospitalàries al llarg de la història i forma part del cicle Els Abrils de l’Hospital que, amb l’edició de Gandia, arriba a la seua novena trobada.

Les anteriors edicions s’hi han realitzat a diferents ciutats de l’antiga Corona d’Aragó (Barcelona, Saragossa, Tarragona…), però és la primera vegada que es celebra a l’antic Regne de València.

“Volem recuperar la faceta de difusió científica amb la intenció que cada any hi haja com a mínim una trobada d’aquestes característiques. I és que el l’espai del MAGa ha d’anar més enllà de l’exposició fixa per a dinamitzar-lo amb activitats lúdiques, divulgatives i investigadores. Estem treballant també en diferents projectes, com ara traure material emmagatzemat de diverses èpoques històriques, no només prehistòriques, activitats com les “Nits al Museu” que el convertisquen en un espai lúdic, educatiu…”, ha assegurat Izquierdo.

Quant a l’assistència al simposi, està confirmada la participació de dotze ponents, els quals seran escollits durant les pròximes setmanes d’entre tots els treballs enviats al consell científic i assessor, coordinat per Frederic Aparisi (Universitat de Lleida), Antoni Conejo (Universitat de Barcelona) i Joan Negre (Museu Arqueològic de Gandia). “Està assegurada la implicació de personal investigador de tota Europa, així com la realització d’una conferència central amb una especialista de gran rellevància dins el camp d’estudi dels hospitals a l’Edat Mitjana i Moderna i que serà anunciada pròximament”, ha explicat Negre.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia presenta su plan estratégico de turismo sostenible

L’entrada a les conferències serà gratuïta i lliure per a tota la gent interessada.

Ja s’ha presentat també el cartell de la trobada, realitzat pel dissenyador gandià Borja Pons, al qual han volgut agrair la dedicació i la cura amb què ha tractat aquest projecte.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here