Gandia aposta pel dret d’un tracte igualitari de les treballadores de la mar

0
1134
Un dels moments de la reunió.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, han rebut a la directiva de l’Associació Dones del Mar Grau de Gandia (ADOMAR). Un col·lectiu sense ànim de lucre posat en marxa a principis d’aquest any amb el objectiu de donar a conéixer la injusta situació de les dones que treballen al port gandià i que no són reconegudes de manera oficial pels estaments competents en la matèria.

Diana Morant ha explicat que «elles han posat en marxa l’associació i ho han fet de manera valenta. Naixen amb l’objectiu de trencar conceptes, enderrocar barreres i obrir noves oportunitats. Suposen el 15% del col·lectiu pesquer de la nostra ciutat i reivindiquen el paper de la dona al mar que en moltes ocasions no està reconegut per les institucions que només els reconeix alguna de les tasques que realitzen».

L’alcaldessa també ha incidit en l’objectiu d’augmentar la formació, el reconeixement i les titulacions perquè volen que les pròximes generacions continuen amb la feina que fan. «Elles han agafat el testimoni d’altres col·lectius del Nord d’Espanya i com a govern ens sentim orgullosos d’elles i per això comptaran amb tot el nostre suport».

Per la seua banda, la presidenta d’ADOMAR, Raquel Llopis, va presentar a part de la directiva que representa un col·lectiu d’11 dones ara mateix. «Les dones realitzem moltes tasques a la Llotja i en els vaixells que no estan reconegudes. Totes aquestes jornades laborals no estan reconegudes per cap titulació professional ni apareixem en cap lloc a la Seguretat Social ni a l’Institut Nacional de la Marina. És per això que volem lluitar. Ara mateix som invisibles per a la societat». «Les nostres companyes del País Basc i Galícia ja han obert el camí i volem continuar-ho en la Comunitat Valenciana» va declarar la presidenta del col·lectiu.

Finalment Lorena Milvaques, va agrair la iniciativa d’ADOMAR. «Sou la cara visible d’aquesta injustícia que no reconeix el vostre treball i el fet que sigueu vosaltres les que tingueu de reclamar els vostres drets davant l’administració reafirma aquesta situació de discriminació. Aquest govern estarà del vostre costat per acudir on calga per a aconseguir el que reclameu».

Després de l’encontre, tant Diana Morant com Lorena Milvaques han informat que es presentarà en el pròxim plenari una declaració institucional que reculla les peticions d’ADOMAR perquè siga traslladada a administracions superiors.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí