Gandia disposa d’un sistema pioner per facilitar el bany a persones amb mobilitat reduïda

0
618
Un dels moments de la roda de premsa.

Gandia disposarà a partir de la pròxima setmana d’un nou servei a la seua platja dirigit a les persones amb mobilitat reduïda. Un servei que serà possible gràcies a la col·laboració entre l’ajuntament de Gandia, Creu Roja i Caja Popular. Així ho han informat aquest matí en roda de premsa, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el president de la Creu Roja de Gandia, Toni Martí; i Silvia Richard de Caja Popular.

La mesura permetrà que aquelles persones amb pocs recursos i amb dificultats per viure amb normalitat per les seues mancances físiques (discapacitats, gent gran), puguen acostar-se a la platja a prendre el bany.
D’aquesta manera, seran els voluntaris d’aquesta ONG qui els recolliran als seus habitatges i els acompanyaran a la platja amb un vehicle adaptat perquè puguen gaudir del sol i el mar. “No volem que aquests ciutadans es queden a casa per no poder desplaçar-se” va declarar Diana Morant qui ha explicat que la gent podrà demanar aquest servei a través de Creu Roja o dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

“Es tracta d’un projecte caracteritzat per la solidaritat, del qual ens hem de sentir molt orgullosos, i per això agraïm tant a Creu Roja com a Caja Popular per impulsar aquesta iniciativa. Al cap i a la fi, estem ací per facilitar i millorar la vida de les persones que més ho necessiten. A la nostra platja, com sabeu, tenim tres punts de bany adaptat, que són exemplars i referents a la Comunitat Valenciana (Illes Canàries, Astúries i davant de l’hotel Tres Anclas), que estan oberts des de l’1 de juny fins al 30 de setembre. Aquests llocs el que fan no és més que enriquir i complementar els nombrosos serveis que té la nostra platja. Gandia, si vol seguir sent una ciutat turística, oberta, solidària i amable, ha d’oferir aquests serveis d’ajuda als més necessitats, per aconseguir l’excel·lència de la platja en tots els nivells”.

El president de la Creu Roja de Gandia va voler agrair en primer lloc la col·laboració de Caja Popular per mostrar “la seua sensibilitat amb les persones que ho estan passant malament o aquelles que tenen dificultats per viure amb normalitat. Les entitats humanitàries com Creu Roja necessitem la col·laboració d’institucions públiques com l’ajuntament i d’entitats com Caja Popular per a fer possible el nostre treball d’acció social. Gràcies a aquest conveni de tres anys, podrem continuar amb l’ajuda domiciliària complementària i la millora personalitzada en el servei de bany adaptat que ja veníem oferint”.

D’aquesta manera, Creu Roja ja disposa d’un vehicle adaptat per a les persones que ho necessiten que es desplaçarà als domicilis de persones amb mobilitat reduïda en situació de vulnerabilitat social per traslladar-los fins al punt de bany adaptat a la platja Nord de Gandia situat davant a l’hotel Tres Anclas.

El servei es realitzarà de dilluns a diumenge en horari d’11 a 14 hores i els interessats hauran de posar-se en contacte amb la Creu Roja telefonant al 962.873.861 o posant-se en contacte amb el departament de Serveis Socials del consistori.

Toni Martí va informar que l’any passat van ser més de 1.300 persones les que van utilitzar el servei. “És una xifra destacable, ja que és molt demandat per ciutadans i turistes procedents de tot l’Estat”.

Finalment, Silvia Richard, ha destacat que “estem encantats de col·laborar amb aquesta iniciativa. Ens agrada que la nostra platja siga gaudida per tots sense limitacions. Esperem que el projecte puga prolongar-se en el temps gràcies a la nostra aportació econòmica”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here