Gandia destinarà 189.000 euros a millorar l’accessibilitat de vianants entre la ciutat i l’hospital comarcal

0
1033
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Sanitat Pública, Polítiques Saludables i Relacions Internacionals, Liduvina Gil; i el coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han presentat en roda de premsa el projecte urbanístic que destinarà 189.000 € per a millorar l’accés a l’hospital de Gandia des del final del pont que travessa el riu.

Segons el coordinador d’Urbanisme, es tracta “d’una actuació urbanística per a intentar millorar i pal·liar els problemes de comunicació que actualment existeixen entre la ciutat i l’Hospital Francesc de Borja de Gandia que des dels orígens ha tingut i té alguns problemes d’accessibilitat sobretot per als vianants”. A més, ha afegit que “la falta d’uns accessos de seguretat fa que la gent opte pel vehicle privat o pel transport públic”, malgrat que la distància física entre la ciutat i l’hospital siga mínima.

L’inici de les obres estan previstes d’ací a tres mesos i la seua finalització es realitzarà entre finals d’aquest any o principis del que ve. “És un projecte ambiciós, ja que durem endavant una obra de quasi 200.000 € que actuarà en el marge dret de la calçada que hi ha després del pont a l’eixida de Gandia, per tal de millorar l’accés a la part del Centre Històric, enllaçant per la gasolinera i amb l’Hospital. També s’aprofitarà açò per a enllaçar amb una actuació urbanística en l’entorn de la xemeneia que donarà seguretat i també en el que és l’accés de la carretera”, ha destacat Vicent Mascarell. A més, ha agregat que de la quantitat econòmica destinada al projecte, 100.000 € els ha aportat la Generalitat i la resta l’ajuntament de Gandia.

Respecte al projecte, Mascarell ha explicat que “és una actuació que ja va plantejar el Govern en el seu moment quan els va donar la possibilitat de variar els famosos fons del Plan Confianza de la Generalitat”.

Liduvina Gil ha estat reunida amb el sector, amb la Junta de Personal i, en els últims anys, ja s’han pres algunes mesures, però que no cobreixen les necessitats reals. L’objectiu del projecte és facilitar els accessos però aquest “també ajudarà a millorar estèticament l’entrada de Gandia en el pont de la carretera d’Alacant” perquè s’ampliarà la vorera, pas de vianants i es col·locaran arbres per complir amb la política de les ombres i crear un accés més agradable i segur, ha afirmat.

La regidora ha manifestat la satisfacció per part del departament de Sanitat Pública i Polítiques Saludables “perquè es porta aquest projecte a contractació i amb açò es resoldrà una problemàtica que encara que s’havia pal·liat posant uns semàfors per controlar l’accés de vianants, no donava una solució a la dificultat d’accés pels pacients». L’hospital només aquest any duu al voltant de 455.000 entre consultes externes (273.776), tècniques (179.865) i parts (1.096) i, pel que fa a l’any passat, va tenir aproximadament 181.049 intervencions (11.354), ingressos (14.204), estances (75.774) i urgències (79.717). Aquestes xifres mostren “un gran volum de persones que acudeixen a l’hospital i, com que Gandia és una de les majors poblacions de la comarca, un gran nombre d’aquests són de la ciutat, per tant, aquests accessos eren una necessitat demandada tant per la direcció de l’hospital com pels ciutadans”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí