Gandia desenvoluparà un Pla Director de Turisme Intel·ligent

0
717
Un dels moments de la Mesa de Turisme.

El saló de plenaris de l’ajuntament de Gandia ha acollit una nova reunió de la Mesa de Turisme. La trobada ha estat presidida per Diana Morant, alcaldessa de Gandia i màxima representant en matèria turística de la ciutat, i per la tècnica de Turisme, Olatz Megía.

En aquesta Mesa, estan representats els principals agents turístics de la ciutat (hostaleria, hotels, apartaments, càmpings i agències de viatge); polítics, portaveus dels dos principals moviments socials de la ciutat (Falles i Setmana Santa); la Universitat; les associacions de comerciants; l’Associació de la Fideuà de Gandia i membres de la XEC, entre d’altres.

El primer punt del dia ha estat informar sobre la posada en marxa del Pla Director de Turisme Intel·ligent. Un document necessari per a poder accedir a les línies de subvenció d’organismes europeus i administracions superiors, per tal que els fons públics de les iniciatives siguen destinats a projectes d’envergadura dirigits a desenvolupar estratègies de potenciació del turisme intel·ligent.

“Amb la posada en marxa del Pla Director, definim les línies mestres del turisme de cara al futur. En aquesta legislatura ja vam desenvolupar un document similar per intentar accedir al projecte EDUSI. Molts dels que hui esteu ací vau estar presents participant activament. D’aquesta manera, ja tenim el marc que és la Mesa de Turisme a la qual haurem d’afegir els veïns que seran convocats per a treballar el Pla de Turisme Intel·ligent” va declarar Diana Morant qui ha afegit que “a Gandia considerem que una de les àrees que més ha d’incorporar les noves tecnologies és el turisme. Eines que ens ajuden a millorar les formes de gestionar el turisme del municipi treballant de manera que siguem capaços d’aprofitar totes les sinergies que puguen sorgir”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  FAES pide la colaboración de sus empresas para facilitar material al hospital de Gandia

Es tracta d’incorporar al Pla Integral que ja va dissenyar Iñaki Gaztelumendi, les propostes que puguen sorgir de la mateixa Mesa de Turisme i les aportacions que realitzarà la consultora Tech friendly, especialitzada en el desenvolupament i incorporació de les noves tecnologies a l’àmbit del turisme per a poder perfilar el Pla Director de Turisme Intel·ligent i, d’aquesta manera, poder accedir a les ajudes europees.

Aquesta sessió de treball tindrà lloc el pròxim 17 de desembre en una jornada on es plantejarà la metodologia de treball i es donarà inici a les Taules de Treball sectorials per fer aportacions al Pla Director de Turisme Intel·ligent.

Morant ha volgut destacar les sis fites que durant aquest any s’han establert. El primer ha estat la posada en marxa clara de les línies d’actuació i les grans línies estratègiques de cara al futur “treballades de manera conjunta des de la Mesa de Turisme i altres fòrums com el SICTED. Tot això farà que sapiguem els objectius que haurem d’anar consolidat a poc a poc però sempre tenint en compte que es tracta d’estratègies vives que aporten seguretat al sector i a la ciutat en general”.

El segon dels aspectes ha estat la utilització d’una nova marca turística dirigida per una part a generar un sentiment de pertinença al projecte turísitic de ciutat i de l’altra, a projectar-la de cara a l’exterior.

Posteriorment i en tercer lloc, la màxima representant en matèria de Turisme, ha explicat la reorganització realitzada en el departament de turisme per tal d’optimitzar els recursos existents i potenciar el departament amb nous tècnics municipals.

El quart aspecte ha estat la consolidació d’iniciatives com la línia de ferri que uneix la ciutat amb les illes Balears, i l’èxit dels festivals musicals de la mà del Pirata Rock i Escena Gandia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El delincuente que huyó del retén de Gandia hace cinco días continúa libre mientras el gobierno busca deficiencias

Un altre de les fites ha estat la millora de les dades d’ocupació hotelera i de rendibilitat turística més de l’augment de places hoteleres.

L’últim dels punts consolidats i importants d’aquest any, ha estat l’èxit en la implantació del SICTED que ha convertit la nostra ciutat en la qual més reconeixements d’aquest tipus té a la Comunitat Valenciana.

L’altre punt abordat durant la trobada ha estat la recuperació del Patronat de Turisme després de la dissolució de l’empresa pública Gandia Protur. Per això, Morant ha explicat que s’hauria d’articular la fórmula de l’òrgan que s’acoble a la nova realitat de l’administració i intentar donar a la Mesa de Turisme una solidesa administrativa utilitzant la fórmula de la posada en marxa d’un “Consell de Turisme”, de manera que s’hauran d’aprovar uns estatuts que regiran el seu funcionament i donar validesa a l’òrgan aprovant en un plenari municipal.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here