Gandia celebra la Crida a les Falles 2018

0
3425

La capital de La Safor celebrà l’acte multitudinari en el que les seues Falleres Majors feren la Crida a les Falles 2018 per a que propis i estranys gaudixquen de les festes josefines

Sara Sanvíctor i Núria Llopis, Falleres Majors de Gandia 2018, convocaren a falleres i fallers a gaudir de les Falles el pròxim mes de març, en un acte que serveix de perfecte pròleg per a les festes josefines.

Així, la Fallera Major de Gandia, Sara Sanvíctor, s’adreçà en la nit d’aquest diumenge al balcó de l’Ajuntament per tal d’anunciar l’arribada de les festes josefines als fallers i falleres de la ciutat. Sara remarcà la feina que cal realitzar per gaudir d’unes grans festes. “Ens esperen per davant dos mesos molt intensos, setmanes de feina als llars pel tal de preparar les cavalcades, els engalanaments de carrers, carrosses, comparses… i totes eixes coses que estan dins del nostre quefer diari” afirmà Sara als fallers.

També els donà un consell a tots els fallers i falleres de la ciutat: “Vos anime a fer-ho de la millor manera que sabem fer-ho els fallers: amb un somriure, amb música i amb festa. Sols d’aquesta manera aconseguirem complir el fi mateix que té la nostra tradició que és, en definitiva, ser més feliços. Desterreu dels vostres pensaments tots aquells moments difícils que hem passat al llarg de l’any i convertiu-los en llavors que germinaran en la nostra setmana gran.”

Sara Sanvictor no volgué perdre l’ocasió d’animar als fallers a convertir els casals en un lloc per a integrar i no per excloure. On tots i totes tenen cabuda a la festa de les falles. Per tal motiu, afirmà: “Acollim als forasters i visitants, i empatitzem amb tots aquells que no pensen com nosaltres, o que simplement són diferents. Que els llars es convertisquen en una escola de convivència i enteniment.”

La Fallera Major de Gandia no podia oblidar-se de la gran importància que tenen les falles i la ciutat, recordant als faller que: “Hem de posar tota la nostra força i dedicació per demostrar al poble que la festa de les falles és Patrimoni Immaterial de la Humanitat.” I a més explicà que: “Enguany Gandia celebra la capitalitat cultural de la Comunitat Valenciana. La primera de la història. Els fallers i falleres mantenint viva la nostra cultura popular i la nostra llengua, i formem part també d’aquest reconeixement. Som estelles d’un troc gegant, amb branques fortes i frondoses com són els escriptors del nostre segle d’or o la família Borja.”

Sara acabà la crida fent vibrar al públic assistent, cridant: “Falleres i Fallers. És l’hora de mobilitzar-se. El moment decisiu ha arribat. Compte amb cadascú i cadascuna de vosaltres perquè les falles del 2018 siguen irrepetibles i passen a la història dels nostres cors. Envaïu els carrers amb entusiasme. Irrompeu a les places amb goig. Assalteu les avingudes amb eufòria. En definitiva… conqueriu Gandia.”

Per al seua part, Núria Llopis sorprengué tant a majors com a xiquets en la seua tradicional crida a les falles. La Fallera Major Infantil començà el seu discurs recordant als fallers i falleres que enguany és el desè aniversari del Museu Faller, “Eixe edifici on els majors es passen les hores treballant i discutint, però que per a nosaltres és on es compleix el somni de convertir-nos en reines i presidents infantils. És la casa dels fallers i falleres de Gandia, eixa on correm pel vestíbul, on ens amaguem baix les escales, on desfilem per la passarel·la, on ballem dalt de l’escenari… és la nostra casa.”

La màxima representant dels xiquets animà als més menuts a complir altra tasca: “la d’invadir cada carrer i cantó de Gandia amb la nostra innocència i ganes de festa”. Per a realitzar aquesta feina, Núria proposà al xiquets: “Vos convide a canviar la wifi per la pólvora… El bluetooth pels coets… El youtube per la música de les nostres bandes… En definitiva a assaborir tots aquells elements que donen a la festa fallera eixe caràcter tan especial i únic. Sols està permés el mòbil per fer-nos fotos i selfis i així guardar per sempre els millors moments d’enguany.”

Amb aquesta recepta màgica, Núria afirmà que els xiquets aconseguirien conquerir el nostre poble i l’avorriment i la monotonia seria vençudes. “Confie en tots vosaltres per a fer que les falles del 2018 siguen irrepetibles” continuà Nuria a la seua emotiva crida.Per concloure, Núria animà als xiquets i xiquets a gaudir de les falles, “recordeu-los als majors, que estem en falles, que si ells tenen dret a estar de festa, nosaltres també. I no sols de matí als passacarrers: també a les nits, dins dels llars, dels envelats i les revetlles. Que no hi ha classe al dia següent” afirmà.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí