Gandia crea la primera microreserva valenciana de papallones al barranc de Borrell

0
427
Gandia
Un dels moments de la presentació.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo; juntament amb Daniel Muñoz, director general de Medi Natural; i Pau Lucio, de l’associació Zerinthya; han presentat la primera microreserva de papallones de tot el territori valencià i que estarà situada al barranc de Borrell.

La microreserva de papallones naix com una de les accions de regeneració de la zona afectada per l’incendi per afavorir la comunitat d’insectes. És la primera microreserva d’aquestes característiques al territori valencià.

El departament de Gestió Responsable del Territori està preparant un conveni de col·laboració amb l’associació Zerinthya, assessors i impulsors en la creació d’aquesta microreserva i experts en l’estudi, divulgació i conservació de les papallones.

Daniel Muñoz va informar que la iniciativa naix com una més de les activitats que s’estan programant a la zona després de l’incendi patit fa dos estius. “Hem pensat que era important dedicar un punt als insectes, ja que suposen un element vital en la regeneració de l’espai. Per aquesta raó, ens interessem per la proposta de l’associació Zerinthya, ja que han realitzat actuacions similars a la zona nord d’Espanya”.

D’aquesta manera, s’ha dedicat una zona d’una hectàrea per a aquesta microreserva. “Ja la tenim senyalitzada i estem intentant crear un entorn que siga favorable per la seua proliferació” va informar Muñoz.

Finalment, Pau Lucio va remarcar que la iniciativa servirà per a ajudar a la conservació de l’entorn i per generar un punt d’educació ambiental, al temps que s’incorpora un nou producte turístic a les propostes que pot oferir Gandia.

Lucio també ha informat que a la Comunitat Valenciana es poden trobar 185 espècies diferents de papallones, el 70% de les que hi ha a la península.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here