Gandia concedeix les primeres ajudes complementàries per a bens i altres infraestructures afectades per l’incendi de Marxuquera


0
1737
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

La Junta de Govern Local ha resolt favorablement 27 sol·licituds. La resta, fins a 61 (cap denegada), també s’hi aprovaran en les pròximes sessions. En dues setmanes podrien pagar-se fins a un import màxim de 15.000 €.

Els co-portaveus de Govern el vice-alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el tinent d’Alcaldessa, José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local.

Així, destaquen les primeres resolucions favorables de les 61 ajudes complementàries (a les assegurances…) sol·licitades i destinades a pal·liar els danys de l’incendi forestal de Marxuquera (l’estiu de 2018), sobre instal·lacions, bens i infraestructures o d’altres sectors econòmics diferents del forestal (103.603,93 €) i en bens mobles i immobles de persones físiques i jurídiques (102.686,50 €). Fins a un import màxim e 15.000 euros.

“A la junta d’aquest matí s’hi ha resolt 27 i en les pròximes sessions s’hi ratificaran la resta. No hi ha hagut cap denegació, només en 2 casos s’ha demanat corregir errades en la documentació presentada”. Prieto ha assegurat que, segons la Intervenció Municipal, en dues setmanes posteriors a la resolució estarien ingressades les quantitats econòmiques corresponents a les ajudes.
La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, informarà pròximament sobre les resolucions que afecten a les ajudes agro-forestals.

Com ja s’ha informat en altres ocasions, el remanent de la quantitat total d’ajudes, que excedeix a les sol·licituds, es destinarà a pal·liar els danys sobre infraestructures públiques. Com ara el pont de Monte Pino. “Anem a reformar-lo completament, perquè a més dels danys té deficiències tècniques. Hi farem un camí de calçada, hi ampliarem les voreres, hi eliminarem els pilars, etc… L’actuació té la seua complexitat tècnica, com ara el pas d’un canal de reg, etc…”, ha explicat Alandete.

Les obres tenen un cost de 344.000 € i podrien començar abans de finals d’any, amb una durada de 4 mesos. Mentrestant, s’hi habilitaran dues vies d’accés alternatives i provisionals: per les pistes de tennis antigues i pel pont (s’hi arreglarà la barana també afectada pel foc) del camí de la Bassa dels Peres.

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha informat de la recepció d’una subvenció de 22.681 € per tal de posar en valor les sendes turístiques locals.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here