Gandia celebrarà la Fira MiRA 2022 de l’1 al 3 d’abril

0
2344
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

L’ajuntament de Gandia ha anunciat que la tercera edició de MiRA, la Fira d’arts de carrer de Gandia, es celebrarà els dies 1, 2 i 3 d’abril. «Aquesta vol donar un pas més enllà del propòsit inicial de ser un referent a l’estat espanyol, composant una programació que marida companyies consolidades amb propostes de nous llenguatges i nous valors”, ha explicat Miguel Ángel Picornell, co-portaveu del Govern local.

Segons informen fonts municipals, Gandia tornarà a ser l’epicentre estatal de les arts escèniques de carrer, però s’ampliarà també al territori internacional després de l’èxit de les anteriors edicions. Dels 162 espectacles presentats, s’han seleccionat quinze: tretze provindran de diferents racons de l’estat: País Basc, Catalunya, Aragó, les Illes Balears, Navarra i la Comunitat Valenciana; i dos de França.

Des de MiRA s’ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important on es combina: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle. Domingo Martínez, director artístic de MiRA, afegeix que “també han de ser treballs actuals. A la Comunitat Valenciana pràcticament no hi ha cap que s’haja vist i de l’estat espanyol hi ha alguns que són estrenes”.

Aquesta iniciativa permet als programadors culturals d’altres territoris descobrir nous espectacles. “És una espècie de mercat de les arts. Els que van actuar l’any passat després han anat arreu de tota Espanya. D’altra banda, els que van debutar s’han consolidat”, ha declarat Juanjo Payá, tècnic del Departament de Cultura Festiva. A més, afegeix que “serà la primera edició dins de la màxima normalitat possible i la que ens consolide”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí