Gandia celebra la V edició del programa d’eco-turisme #PlatjaNatura

0
169

La regidora de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada d’Ideari, l’empresa que gestiona la XIVEGA (Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia), ha presentat en roda de premsa el programa d’activitats d’eco-turisme per a aquest estiu dins de l’agenda XIVEGA’t. En primer lloc, la cinquena edició de “PlatjaNatura”.

“Donat que a l’estiu és quan mes gent visita Gandia, no tenia sentit parar la programació de Natura, sinó tot el contrari, reforçar-la. La natura i la cultura han de servir per a complementar el model turístic de sol i platja i diversificar-lo”, ha destacat Izquierdo.

En aquesta cinquena edició, com és habitual, es tracta de traslladar gent de la zona marítima als espais naturals. És un programa complementari al turisme de sol i platja, ja que es desenvolupa fora de l’horari de platja, comença a les 19 o 20 h, depenent de com va canviant l’horari solar.

Es recull la gent en dos punts diferents de la platja i durant el camí un monitor d’interpretació els va explicant temes del territori i de la comarca de camí als llocs a visitar. Seran dues hores d’excursió per a visitar les quatre destinacions del projecte.

“L’èxit d’edicions anteriors ens ha fet que repetim l’experiència i tornar a veure com la gent se sorprèn veient com tan prop de la platja existeixen aquests paratges tan interessants. Cada any es fa més vistes, no han parat de créixer durant aquest temps (més de 500 persones l’estiu passat)”.

Per a apuntar-se la gent ha d’acudir a les oficines de turisme, bé la de Gandia, com les de la platja. Els dimarts és el dia de la Cova del Parpalló i el seu paratge, els dijous, Aula Natura i Marjal, i dos divendres al mes (12 i 26 de juliol i 9 i 23 d’agost) el Castell de Bairen. Un divendres al mes (19 de juliol i 16 d’agost), visites a la Platja i Dues de l’Auir. Aquesta darrera visita no inclou transport i el punt d’encontre és el passeig marítim Neptú amb l’Avinguda del Nord. El preu és de 3 € (reduït, 1 €).

Agenda XIVEGA’t

Juntament #PlatjaNatura, s’ha presentat també la cinquena edició de l’Agenda XIVEGA’t, amb tota una seria d’activitats proposades per als mesos de juliol i agost als dos centres d’interpretació que formen part de la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia: el Centre d’Interpretació del paratge natural municipal Parpalló-Borrell i Aula Natura de la Marjal de Gandia.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here