Gandia cedeix una parcel·la per a la construcció del Centre Integrat Públic de Formació Professional

0
793
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

L’ajuntament de Gandia ha anunciat que ja s’ha constituït al consistori el Consell Territorial de Formació Professional de la Comunitat Valenciana a l’àrea 11, que correspon a la Safor. El primer Consell Territorial de l’FP que es crea al territori valencià.

Així ho han explicat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; juntament amb el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler. Durant la intervenció han estat acompanyats pel vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i Carmen Fuster, regidora delegada d’Educació.

«Gandia i la Safor lideren la revolució tan esperada i necessària de la Formació Professional amb la posada en marxa d’un organisme que ens permetrà gestionar l’organització d’aquests estudis a la comarca» va declarar José Manuel Prieto.

En segon lloc, l’alcalde va anunciar que l’ajuntament de Gandia està en disposició de cedir a la Conselleria d’Educació una parcel·la dotacional educativa ubicada a la zona de Beniopa-Passeig de 14.000 metres quadrats, concretament entre els carrers Partida de Quintano i carrer Parpalló, per poder albergar el nou Centre Integrat Públic de Formació Professional a Gandia. Aquesta actuació s’inclourà dins del Pla Edificant i, per tant, serà l’Ajuntament de Gandia el que iniciarà els tràmits administratius pertinents per executar aquesta actuació.

«Gandia es va comprometre amb la Generalitat a cedir uns terrenys per allotjar aquesta infraestructura educativa vital per a la nostra comarca. Així ho va anunciar la meua antecessora, Diana Morant, i ara arreplegue jo el testimoni d’aquest compromís en què crec fermament i propose a la Conselleria uns terrenys que pensem que tenen una ubicació idònia i que estan ben connectats, no només per acollir els estudiants de Gandia sinó també d’altres municipis de la comarca que s’hagen de desplaçar cada dia fins a la nostra ciutat» va declarar Prieto qui es va reafirmar a l’aposta de Gandia i la comarca per la professionalització dels sectors productius. «Això passa per facilitar als joves, que aspiren a entrar en un mercat laboral cada vegada més exigent, les eines per poder preparar-se. El nostre territori ha d’estar a la línia d’eixida per generar talent i promoure que aquest talent torne a la societat en forma de persones qualificades i preparades per a desenvolupar les noves professions del futur».

Finalment, l’alcalde va incidir que el fet que l’àrea de la Safor siga la primera a constituir el Consell Territorial de la FP de tot el territori valencià mostra «el compromís de la Conselleria d’Educació amb la nostra comarca i és també una resposta a l’alt grau de compromís que han mostrat, des de fa molts anys, Gandia i la Safor, en potenciar la Formació Professional per donar resposta a les necessitats dels sectors productius així com a les necessitats i expectatives personals de promoció professional».

D’altra banda, Miquel Soler ha afirmat que aquesta iniciativa suposa un avanç en l’anàlisi de les necessitats dels sectors productius i permetrà adaptar la formació de la ciutadania en funció d’aquestes necessitats. «Tenim molts professionals que estan fent una gran feina, però que no tenen una formació ajustada a la demanda. Hem de ser capaços de donar resposta a aquesta situació per aconseguir un creixement sostenible» i ha recordat que des del 2015 l’oferta de places en Formació Professional en un 29%.

Finalment, Soler va incidir que tota aquesta nova formació necessita noves infraestructures educatives i que «per això, cessions com l’efectuada per l’ajuntament de Gandia posen en valor l’aposta del govern municipal en aquest aspecte».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí