Gandia aprova el llistat definitiu del Registre de Demandants d´Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública

0
1672
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria Soler, ha anunciat en roda de premsa que ja ha sigut aprovada la llista definitiva i la baremació de sol·licituds admeses i no admeses en la inscripció del Registre de Demandants d’Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública. Aquest compta actualment amb 216 inscrits i al voltant de 600 sol·licituds amb un termini de presentació indefinit.

Segons expliquen fonts municipals, el Registre de Demandants naix des de la necessitat de la ciutadania la qual reclama una protecció pública destinada a un lloguer assequible. Així doncs, Gandia és «una de les ciutats valencianes amb major borsa d’habitatges públics»; gestiona 200 habitatges de titularitat municipal i compta amb aproximadament 55 disponibles. «L’Ajuntament ha fet un gran esforç per a reformar habitatges públics de titularitat municipal. És un dels treballs enfocats a reforçar la integració social amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica», ha indicat la regidora.

Des del consistori expliquen que gràcies al Pla d’Adquisició d’Habitatge (ADHA) de la Generalitat Valenciana i a altres procedents d’un conveni amb la Sareb de cessió d’ús, que s’incorporen en règim de lloguer a preu assequible, l’ajuntament de Gandia ha adquirit nous habitatges. Una de les recents incorporacions a la titularitat municipal està formada pels 14 habitatges d’un edifici situat al carrer Padilla en el Grau. Tal com ha explicat la regidora d’Habitatge, la d’ADHA cobreix el 100% dels 1,3 milions d’euros de despesa d’aquesta adquisició.

Gent jove; persones amb capacitats diferents; veïns que han patit desnonaments; famílies monoparentals; dones víctimes de violència masclista… Segons ha assenyalat la regidora, aquest col·lectiu tenen més problemes d’accés a l’habitatge. «Des del Departament tenim el compromís de donar resposta a la realitat social que estem vivint. La principal meta és facilitar l’accés a un habitatge digne als gandians fixant la nostra mirada amb els col·lectius més vulnerables per a no deixar ningú enrere», ha manifestat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí