Gandia anuncia que no celebrarà aquest any la Fira i Festes

0
1268
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

El regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto; el regidor delegat de Cultura, Nahuel González; i el director general de Política Festiva, Joan Muñoz; han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per anunciar que l’edició d’enguany de la Fira i Festes no se celebrarà.

Jose Manuel Prieto, ha informat que el govern municipal s’havia donat com a termini per comunicar aquesta decisió a principis d’aquest mes. “El calendari ens permetia aquesta decisió” va explicar el regidor qui ha destacat que “la idea de l’executiu era presentar la Fira i Festes al mes d’abril perquè durant tota la temporada estival es pogués difondre la programació a les oficines de turisme i les Fires a les quals acudeix la ciutat”.

“Som conscients de les conseqüències de la decisió però en vista de l’evolució de la situació epidemiològica ha quedat clar que la nova normalitat no és compatible ara amb les concentracions i aglomeracions de persones. Un aspecte que és totalment incompatible amb la Fira i Festes” va explicar el regidor delegat de Política Festiva que va remarcar que tampoc tenia sentit fer una Fira i Festes amb un altre format, ja que “la Fira hagués perdut la seua identitat”.

Davant d’aquesta situació i primat la salut pública, l’executiu ja va comunicar la passada setmana a tots els grups polítics la decisió perquè pogueren fer les seues aportacions i a les companyies i grups afectats que havien de participar en la present edició.

“No donarem oportunitat al fet que hi haja concentracions de gent durant la Fira però som conscients del dany que la pandèmia ha causat al sector cultural. Per això, les actuacions teatrals i espectacles que estaven programades i que es puguen realitzar en formats que garantisquen la màxima seguretat i aforament, es traslladaran a un nou calendari durant tota la tardor” va destacar Prieto qui a més va incidir que d’aquesta manera es dóna una alternativa al sector cultural i que en paral·lel, es dinamitza el Centre Històric perquè les empreses, comerços i hostaleria puguen pal·liar les conseqüències de l’emergència sanitària.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un perro muerde en la cara a un niño de 4 años en una vivienda en Daimús

Finalment, Prieto ha informat que les partides pressupostàries que no siguen utilitzades seran destinades a pal·liar les conseqüències de la pandèmia i que “tot el que aquest consistori està organitzant i va a organitzar, es farà en condicions de seguretat tal com estem fent fins a la data”.

Per la seua banda, Nahuel González va qualificar la decisió com “molt treballada i que ha estat liderada pel regidor de Política Festiva” “Aquest debat ha estat abordat en dues comissions de Cultura, al Consell de Reactivació Cultural i fins a l’últim moment hem estat buscant solucions” va explicar l’edil qui ha incidit que “la Fira se suspén però la Cultura continua. S’estan organitzant espectacles com els del Moll dels Borja o el Polisònic que compten amb totes les mesures de seguretat i que estan sent un èxit. Això demostra que la ciutat segueix volent veure activitats culturals i que confien en la capacitat organitzativa del consistori”.

González ha explicat que des del consistori es continuarà treballant per oferir a la ciutadania una oferta cultural completa i per donar una oportunitat a les companyies i artistes afectades per la cancel·lació de la Fira. “Seguirem treballant de la mà dels artistes per buscar solucions a les diferents situacions que genera aquesta pandèmia. Hem suspés les fires però volem que la ciutat siga viva culturalment durant cada dia de l’any”.

Finalment, Joan Muñoz, ha informat que el compromís de l’executiu és no suspendre les actuacions sinó que es prorroguen al llarg de l’any. “Ara mateix estem desenvolupant la iniciativa “Estiu Festiu” i a partir de setembre començaran les activitats al Centre Històric. Aprofitant els dies de la Fira també estem preparant alguna actuació però sempre en condicions de seguretat i poc dies després serà el torn del 9 d’octubre i dels Premis Literaris”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  APCSAFOR asegura que “está volviendo la demanda de la vivienda” tras más de 1.600 vendidas en la Safor en el último año

El director general ha remarcat que “tota aquella activitat que siga susceptible de ser realitzada amb les noves condicions serà realitzada” i ha destacat que les actuacions com els concerts, que enguany anaven a ser totalment gratuïts, “els estem negociant amb els grups perquè puguen actual el pròxim any”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here