Gandia acull la 5a edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge

0
942
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

Gandia acull l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, una iniciativa de LaCasaCalba desenvolupada en col·laboració amb la Regidoria de Gestió Responsable del territori i la Regidoria de Cultura de l’ajuntament de Gandia i que té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

“L’actual situació d’alerta sanitària que vivim és el primer episodi del col·lapse global relacionat amb el canvi climàtic provocat per la sobre-explotació del planeta. És per això que, ara més que mai, s’han de repensar i posar en valor projectes i formes de vida que impulsen el decreixement de les nostres societats”, afirma Francesc Burgos, director artístic del Festival i coordinador de LaCasaCalba. “La incertesa i la gravetat del moment ens obliga a actuar urgentment. És per això que, ara més que mai, projectes com l’RRRR són necessaris i contribuixen a impulsar aquest canvi vital i social”, conclou Burgos.

El festival va nàixer ara fa cinc anys, com a punt de trobada de l’art i el reciclatge i s’ha consolidat com a referent singular al País Valencià i a l’Estat, com una finestra que els mateixos artistes consideren una oportunitat per mostrar les seues obres en les quals està present l’estratègia de les 4 R: Reduir, Reutilitzar, Recuperar i Reciclar.

Del 13 al 30 d’octubre se succeiran activitats i espectacles per a tots els públics i, alguns dels espectacles en obert, s’oferiran també en campanya escolar i igualment tindrà lloc enguany un taller per a docents en col·laboració amb el Cefire de Gandia.

“Totes les activitats del festival es desenvolupen en els diferents espais del Teatre Raval de Gandia, com la sala, el vestíbul, el primer pis i el carrer. ‘Amb la recent reobertura de l’espai cultural hem establert un protocol sanitari adaptat a la nova normativa i, per tant, és un espai segur on gaudir de la cultura i l’art”, explica Francesc Burgos.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia oferirà este dissabte a la Plaça Prado la retransmissió en directe del partit de la Final de la Copa del Rei

Durant dos caps de setmana consecutius, 17 i 18 d’octubre i 24 i 25 d’octubre, es desenvoluparan diferents propostes escèniques com els espectacles Plàstic-tic-tic!, d’El Triangulista (Gandia), 17 i 18 d’octubre a les 18 h, i Nautilus, de Cia. La Negra (València), 24 i 25 d’octubre a les 18 h, que aniran enllaçats amb dos concerts participatius: Planeta Sònic, de Cia. Resonante BasuBand (Alacant), 17 i 18 d’octubre en dues sessions, a les 17 h i a les 19 h i Trio Truna (TX3), a càrrec de Dr. Truna (València), 24 i 25 d’octubre en dues sessions, a les 17 h i a les 19 h. Cal afegir que l’espectacle Nautilus també estarà en obert els dies 22 i 23 d’octubre a les 18 h.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here