Gandia acull este dijous les jornades «Eficiència energètica i el desenvolupament de la Smart City»

0
1068
Un dels moments de la roda de premsa.

Miguel Ángel Picornell, regidor delegat de Serveis Bàsics Ciutadà; Miguel Ángel Zamorano, de l’empresa Alisea; i José Marín Roig, del Campus de Gandia han presentat en roda de premsa les jornades de «Eficiència energètica i Smart City» que tindran lloc al Urbalab el pròxim 23 de març durant tot el dia i on Gandia servirà d’exemple a tècnics i polítics d’altres ciutats com a exemple en la matèria.

La iniciativa ha estat organitzada per Alisea, l’empresa que ha transformat tot l’enllumenat públic de la ciutat en Led i compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València – Campus de Gandia a través de la Càtedra d’Innovació del mateix i l’Ajuntament.

Miguel Ángel Zamorano, va recordar que dins de la línia de col·laboració entre Alisea i el consistori, es va acordar realitzar tasques de difusió de la ciutat i dels èxits que s’han obtingut amb la implantació d’aquesta tecnologia. «Creiem que és una de les mesures que s’estan aplicant per convertir Gandia en una veritable «Smart City». A més hem aconseguit un estalvi en el consum energètic del 65% i una reducció en les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera. La jornada tindrà ponències que remarcaran el que s’està fent a Gandia i el valor que té les mesures a la ciutat. L’Ajuntament i la Universitat van decidir col·laborar i esperem l’afluència de molt públic».

Per la seua banda, José Marín, va destacar que «Gandia, en el marc de ciutat de la ciència i la innovació continua el seu camí per esdevenir una Smart City i per això ha de comptar amb la col·laboració d’una universitat tecnològica com és la Politècnica de València i en particular al Campus de Gandia. Aportarem a la jornada una visió tecnològica de les ciutats del futur i serem un més dels agents de progrés social de la comunitat en la qual estem».

En la trobada s’abordaran diversos aspectes de les Smart City com les col·laboracions público privades, les xarxes de subministrament aplicades a les ciutats i a la vesprada hi haurà una taula rodona on participaran diversos actors com FAES, la Universitat, l’Ajuntament a més de grans empreses de la matèria per parlar sobre com afrontar els reptes d’aquest tipus de ciutats per tal de millorar la qualitat de vida de les persones, l’eficiència de la gestió pública i l’augment de la sostenibilitat ambiental.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí