Gandia acull el 13 d’abril la II jornada sobre l’assetjament escolar

0
388
Un dels moments de la presentació.

Laura Morant, regidora de Polítiques Educatives i Joventut, acompanyada de Liduvina Gil, regidora de Polítiques Saludables i l’assessora i membre de la Coordinadora d’Ampes de Gandia, Patricia Villena, ha presentat la segona edició de la jornada sobre assetjament escolar. Sota el títol: “Prevenció de l’assetjament escolar i les seues conseqüències a la vida adulta”, tindrà lloc el pròxim dissabte, de 10.30 a 12.30 h, a la Casa de la Marquesa, amb accés lliure a totes les persones que estiguen interessades.

“Hem de ser conscients que l’assetjament escolar no és només físic, sinó també emocional o psicològic. I que pot tindre conseqüències terribles que poden derivar en trastorns psicològics greus, fins i tot suïcidis. No en va, el 90% del bullyng és psicològic. Té una incidència més alta en l’adolescència, però cada vegada es produeix més en edats primerenques, i això és molt preocupant”, ha assegurat Morant.

La novetat de la jornada és que també es tracten les conseqüències en la vida adulta, tant per a la víctima com per a l’assetjador. “Si no es modifiquen els maltractaments des de la infantesa pot augmentar en l’edat adulta, a banda dels danys per a la víctima. L’assetjament a l’escola i a l’edat adulta, al treball, és un problema real al carrer, que cal treballar i previndre des de les primeres edats”, ha ressaltat la regidora de Polítiques Educatives.

Per la seua banda, Gil ha recordat que l’orientadora del seu departament està en contacte permanent amb els centres per tal de treballar la part emocional, els valors de l’autoestima, “la salut emocional i psicològica. Hui en dia els xiquets i les xiquetes es socialitzen molt menys gràcies a les xarxes socials, i estan més exposats a hàbits i comportaments perjudicials, com ara la violència. Autoritat, respecte, responsabilitat, etc, són valors que s’han perdut i que cal recuperar. A l’igual que hi ha nous models de família que cal treballar perquè moltes vegades són objecte de discriminacions”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Más de 200 personas protestan en Gandia por la contratación de empresas privadas para la recogida de animales

Finalment, Villena ha destaca la importància que les famílies estiguen informades i formades sobre aquesta problemàtica en l’àmbit escolar. “Les jornades ens donaran ferramentes per tal de detectar i previndre l’assetjament, tant si tenim fills que són víctimes, com agressors. Hem de prendre consciència que cal abordar-ho juntament als centres i els ajuntaments”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here