Gandia acull aquest diumenge els actes de cloenda del XLIII trobada Diocesà

0
979
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor delegat de la Setmana Santa, Ciro Palmer, i la presidenta de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, María José Martí, han comparegut en roda de premsa per fer balanç del XLIII trobada Diocesana i dels actes que se celebraran al Grau de Gandia el pròxim diumenge amb motiu de la clausura.

Ciro Palmer ha recordat que amb motiu de la Diocesana es van programar un total de 17 activitats culturals-religioses, que han aconseguit que «la nostra Setmana Santa estiga en el lloc que li corresponia i que es posicione com un referent entre les 40 poblacions que integren la Diòcesi».

«Aquest diumenge passarem el testimoni a la població veïna d’Oliva, en els actes de cloenda que se celebraran al Grau. Començàrem els actes commemoratius com a Seu a la ciutat i els tancarem mostrant als visitants el Grau i la platja» va explicar el regidor qui ha realitzat una valoració molt positiva de la Diocesana. «Ha suposat per a Gandia la visita de prop de 6.000 confrares en els actes del mes de gener i febrer. Uns actes que no hagueren estat possibles sense la tasca realitzada per la Junta Major i les 18 Germandats».

«Direm adéu a una experiència que ha estat enriquidora per a la ciutat perquè hem estat capaços de mostrar que som hospitalaris i que estem preparats per a organitzar grans esdeveniments, i també per a la Setmana Santa, perquè han sabut aprofitar l’oportunitat per a fer valdre el patrimoni religiós, artístic i cultural de la Setmana Santa de la ciutat».

El regidor delegat de la Setmana Santa va remarcar el vessant turístic que ha comportat la Diocesana. «Hem estat promocionant-a FITUR; en els actes de benvinguda es van realitzar visites guiades, es va cuinar per a 500 persones la fideuà de Gandia; s’han programat exposicions de fotografia i imatgeria, conferències i a nivell de comunicació, s’ha editat un vídeo promocional distribuït en les xarxes socials i una campanya publicitària de ràdio en l’àmbit nacional per donar a conéixer la nostra Setmana Santa».

Finalment, Palmer ha ressenyat que està en marxa l’expedient perquè la Setmana Santa de Gandia, siga més coneguda encara, mitjançant la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional, un tràmit sobre el regidor ha explicat que hi hauran notícies durant les pròximes setmanes.

Per la seua banda, María José Martí va agrair en primer lloc la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i el seu regidor delegat perquè la trobada diocesana haja estat un èxit. «Estem molt contents, hem tingut una gran afluència de confrares de totes les poblacions».

Martí també ha explicat que els actes se celebraran al Grau amb motiu de la clausura.

D’aquesta manera, a les 9 hores serà el torn de la recepció dels confrares que acudisquen a la clausura en els locals parroquials de l’Església de Sant Nicolau. A partir de les 9.30 h començaran les visites guiades a la llotja del port, l’Església, el Moll dels Borja, el museu de maquetes de vaixells i la platja de Gandia. «Durant l’any ja vam poder mostrar tot el que Gandia pot oferir al visitant i ara és el torn del Grau i la platja».

A les 12.30 h serà el torn de la missa solemne a l’església de Santa Maria del Mar per continuació celebrar una Assemblea General.
Posteriorment, se celebrarà un dinar de Fraternitat on es passarà el testimoni a la ciutat d’Oliva.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here