Gandia acorda un nou marc d’actuació per a l’hostaleria

0
690
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez; el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau; acompanyats per Jose Manuel Navarro, president de DestíSafor; i Ferran Fuster, en representació de l’associació d’Hostaleria de Centre Històric; han comparegut en roda de premsa per informar que el govern municipal i el sector han acordat després de mantindre una sèrie de trobades una sèrie d’Instruccions a l’hora de desplegar les terrasses.

Segons apunten fonts municipals, 75% d’aforament, distància d’1,5 metres entre taules i les ja habituals imposades per les autoritats sanitàries quant a higiene i ús de la mascareta; i realitzar una nova revisió dels espais que ocupen les terrasses d’aquests establiments on, sempre que siga possible i no interferisca el pas de vianants i vehicles, s’augmente el nombre de taules.

Tal com ha explicat Martínez, les terrasses s’han convertit “en un element estratègic per a l’hostaleria i la ciutat. Tots estem d’acord que per evitar la pandèmia és ser rigorosos amb les instruccions de l’autoritat sanitària i utilitzar els espais a l’aire lliure”. “Hem mantingut reunions perquè els espais siguen més eficients i efectius. Per això hem simplificat els tràmits, facilitat la instal·lació de materials auxiliars per a l’hostaleria a més d’altres mesures que estem estudiant conjuntament”.

L’edil ha fet una crida a la ciutadania en general, “tots hem de ser absolutament respectuosos amb les normes i no traslladar alguns mals comportaments als espais dels establiments privats”.

Per la seua banda, Nacho Arnau, va incidir que “l’hostaleria pren un protagonisme important en aquesta desescalada i per ells hem mantingut reunions amb el sector on hem acordat donar una interpretació més àmplia a la Norma”.

“Sempre que siga possible anem a afavorir que l’hostaleria puga ocupar la via pública” i afegia que “en aquest tipus de situacions cobra especial importància la implantació de les dues” Moradas “que suposaran una pilota d’oxigen per a molts establiments”.

Arnau va finalitzar la seua intervenció afirmant que “ara és el temps de mesures excepcionals que seguirem perfilant de la mà del sector. L’hostaleria ha d’estar tranquil·la perquè, des del diàleg, seguirem treballant a millorar les condicions d’un dels sectors més afectats per la pandèmia”.

Jose Manuel Navarro ha explicat que “des del primer confinament ja vam estar plantejant al consistori mesures que s’han anat posant en marxa. Hem aconseguit moltes coses que ens han permés tenir una campanya estival acceptable. Ara mateix només podem treballar al carrer, però entre tots aconseguirem que s’harmonitze la convivència entre els negocis i els veïns”.

Finalment, Ferran Fuster, es va mostrar il·lusionat per la reobertura, “estem molt il·lusionats i amb ganes de veure com funciona aquesta nova etapa. L’hostaleria genera molta economia i contribueix al benestar social de la ciutat. Seguirem treballant colze a colze amb l’administració local per arribar com més aviat millor a la nova normalitat”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here