Gandia acorda les 127 mesures per a fer front a la crisi del Covid-19

0
1677
Gandia
Un dels moments de la signatura.

“Consens, unitat i voluntat de diàleg per eixir com més prompte millor de la crisi sanitària i econòmica derivada de la COVID-19”. Eixe és l’esperit, segons apunten fonts municipals, del Pacte de Ciutat que s’ha signat al Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia amb els representants del fòrum socioeconòmic, un ens que va constituir recentment l’alcaldessa Diana Morant per tal d’afrontar de manera conjunta l’emergència de la pandèmia i les seues conseqüències.

Morant, els portaveus polítics José Manuel Prieto (PSPV), Josep Alandete (Compromís-Més Gandia Unida), Víctor Soler (PP), Pascal Renolt (Ciudadanos); el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur; i els secretaris generals intercomarcals d’UGT i CC.OO, Raül Roselló, i Josep Antoni Carrascosa, respectivament, han refrendat un acord per a la ciutat, sota la premissa “Gandia és el primer”. “L’objectiu: la reactivació dels sectors productius i econòmics paralitzats davant el virus, i la protecció de les persones i la seua condició econòmica i laboral”.

El 5 de maig, el primer ple telemàtic de Gandia aprovava una declaració institucional de la mà de tots els partits amb representació municipal, amb 127 mesures de xoc que l’Ajuntament ve impulsant des del decret de l’estat d’alarma. I ja, han estat els empresaris i els sindicats els qui han fet un pas endavant i s’han afegit a aquest document.

Per a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, “el repte de la ciutat és enorme: estar al costat de totes les persones, ningú pot quedar desprotegit de la societat, i reactivar la vida socioeconòmica, perquè la ciutadania ha de tindre una vida digna. Per això, la lliçó que ens deixa la pandèmia és que per a eixir d’ella hem de caminar tots junts. El diàleg social ha de ser permanent en la ciutat”. El Pacte que hem signat, segons Morant, “donarà solidesa a l’eixida de la crisi. Hui és un dia molt important i, fins i tot, emocionant que fa que una vegada més em senta orgullosa de la reacció de la meua ciutat”, ha manifestat l’alcaldessa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva recomana als propietaris de gossos que eviten les zones recentment desinfectades

Els grups polítics de Gandia, FAES i els sindicats UGT i CCOO, eleven el Pacte de ciutat amb els següents principis rectors:
La voluntat de consens en la cerca de mesures i solucions per als sectors econòmics i productius de la ciutat, i la inversió en tota la despesa social capaç d’enfortir el sistema públic de protecció i ajuda a les famílies.
L’acció i la cooperació mútues, des de l’esforç conjunt, amb la voluntat de construir des del pacte totes les accions necessàries per a pal·liar les conseqüències d’aquesta crisi i ajudar a l’impuls present i futur de Gandia.
La cerca d’oportunitats, recursos i projectes conjunts que aborden les necessitats presents però també futures dels sectors productius i els nostres ciutadans, pensant en el benefici comú de la nostra ciutat i la defensa de l’interés general.
La voluntat de concertació d’una eixida i impuls cap al futur des d’un pensament i esforç mancomunat i col·lectiu.

De les 127 mesures del gran Pacte de Ciutat, el 90% ja estan en marxa, segons expliquen fonts municipals.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here