Gandia acollirà la XV Nit d’Escola Valenciana este pròxim dissabte 18 de novembre

0
469
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Polítiques Educatives de Gandia, Laura Morant; el president de l’entitat Escola Valenciana, Vicent Moreno; i la representant de la Coordinadora pel Valencià de la Safor-Valldigna, Pilar Gregori, van presentar en roda de premsa la XV Nit d’Escola Valenciana, que tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre a les 20.15 hores a l’hotel RH Bayren de la platja.

Esta vetllada és el context en el qual es lliuraran els tres premis que l’entitat cívica atorga amb caràcter anual. La quinzena edició porta per títol ‘La Nit Fusteriana’ en homenatge a Joan Fuster. A més, la gala representa el punt de partida de les Trobades d’Escoles en Valencià 2018, atès que Escola Valenciana revelarà la imatge i el lema que agermana totes les festes per la llengua que es desenvoluparan al llarg del territori valencià.

Escola Valenciana atorgarà tres guardons de diferent naturalesa per reconèixer el treball de personalitats i associacions que dia rere dia contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l’ús social del valencià en tots els àmbits.

Així, Escola Valenciana premia amb els guardons “Intentant la llibertat”, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro. El Premi Josep Vicent Garcia a la Trajectòria Individual, és un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, el guardó dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió del valencià, i el Guardó Extraordinari, que s’atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura.

Gregori va agrair l’esforç i la implicació de l’ajuntament de Gandia en l’organització de la XV Nit d’Escola Valenciana. Pluja Teatre amenitzarà la vetllada i comptarà amb les actuacions de Roda i Volta, la Muixeranga de la Safor, el Rebrot, la batukada del Tio de la Porra i moltes sorpreses més. El lliurament de premis començarà a les 20.15 hores i, més tard, es desenvoluparà el sopar en el mateix saló de l’hotel. L’aforament és limitat, per la qual cosa, convé reservar amb antelació. Les reserves del sopar es podran fer fins al 12 de novembre a les 13 h en la web d’Escola Valenciana.

Dijous 9 de novembre Escola Valenciana revelarà a les xarxes socials l’entitat guardonada amb el Premi a l’Ús Social del Valencià en l’actual edició de la Nit. La resta de premiats es farà pública els pròxims dies.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here