Gandia aborda la feminització de la guia de carrers municipal

0
682
Gandia
Carrer amb nom femení.

L’ajuntament de Gandia ha celebrat la reunió de la Comissió de carrers. Un organisme on estan representats membres del govern municipal, l’oposició i professionals procedents de diferents àmbits i que té com a objectiu avaluar les propostes que es presenten per assignar noms a les noves vies parcs o ponts de Gandia.

La comissió compta amb la presidència executiva del regidor Jose Manuel Prieto i té a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, com a presidenta nata.

El principal punt tractat, segons fonts municipals, ha estat abordar l’encàrrec realitzat per l’alcaldessa de Gandia per a abordar la ‘feminització’ de la guia de carrers municipal donada la desigualtat existent en l’actualitat, ja que només el 12,3% dels 830 vials de la ciutat tenen nom de dona. Una tasca que des de l’executiu municipal es pretén realitzar utilitzant el consens de totes les parts que formen l’organisme.

Després de la reunió, Diana Morant ha recordat que només 25 carrers de Gandia tenen nom de dona i d’aquestes 25, la gran majoria estan vinculats a personatges religiosos i només 6 dones reals tenen un carrer al seu nom. “Com a presidenta de la comissió de carrers he donat el mandat perquè comencem a equilibrar i a corregir aquesta situació posant noms de dona als carrers de Gandia per posar fi a una situació que s’arrossega des de fa molt temps i que pretenem solucionar amb aquesta iniciativa”.

Finalment, Jose Manuel Prieto ha destacat que amb aquesta iniciativa es pretén assignar als carrers nom de “dones significades i amb arrels històriques en la ciutat i la comarca. Ara ens toca treballar per aconseguir que aquest reconeixement públic tinga la seua merescuda presència als nostres carrers” i ha afegit que paral·lelament, la intenció de l’executiu és incrementar la presència femenina assignant noms de dones a parcs i ponts.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here