Galeria fotogràfica de la tercera edició del festival d’art urbà ‘Més que Murs’ de Sagunt

0
2564
El festival desplega art urbà per diferents racons de Sagunt

En esta edició s’han pintat 8 murals amb artistes de primer nivell i ha comptat amb la participació de 42 artistes en una exhibició de grafits

La tercera edició del festival d’art urbà Més que Murs va posar punt final, este diumenge 10 de juny, amb l’últim mural que ha realitzat l’artista argentina Milú Correch. Una edició d’allò més ambiciosa i completa, aprofitant que Sagunt ostenta la Capitalitat Cultural Valenciana.

Guillermo Sampedro, regidor de Joventut i Temps Lliure, declara que “hem demostrat que l’art urbà és una part fonamental de la cultura del nostre municipi”. A més, han augmentat el nivell, tant en qualitat com en quantitat, del festival, situant-se “entre les principals mostres valencianes de Street Art”. També afig, que de pas “estem fent els nostres carrers i places més atractives, donant-li vida i color al municipi amb treballs d’artistes de primer nivell, alhora que estem generant un trampolí per a artistes que estan començant i vulguen difondre la seua obra, a més de creant joves grafiters i artistes amb els tallers infantils”.

En esta edició, s’han pintat 8 murals amb artistes de primer nivell, com Milú Correch, Hyuro, Elías Taño o Emilio Cerezo, en la qual a més va haver-hi una exhibició de grafiti que va comptar amb la participació de 42 artistes. També ha albergat diferents disciplines del Street Art, des de la música fins a la poesia, passant per art urbà amb teles i llanes, en este cas, a càrrec d’AVOCAM, l’Associació de Voluntariat del Camp de Morvedre.

El festival ha comptat amb més col·laboradors que mai, des de l’IVAJ, fins a la Facultat de Belles arts de la UPV, que va realitzar un concurs entre el seu alumnat per a pintar un dels murs. També ha col·laborat el batxillerat artístic de l’IES Clot del Moro, AVSA (va cedir dos autobusos), o l’empresa de pintura Montana Colors, a més de les regidories de Cultura i de Mercats i el col·lectiu cultural Sagunt Reviu.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV exigeix duplicar la inversió dels Pressupostos de l'Estat en la comarca del Camp de Morvedre

La repercussió, tant interna com a externa, ha sigut molt superior a la de les edicions anteriors. A nivell extern, el MQM s’ha situat com un dels principals festivals d’art urbà de la Comunitat Valenciana, en la línia del Poliniza Dos de València, el MIAU de Fanzara o el Graffitea de Xest . A nivell intern, les activitats del festival han tingut molta repercussió i gran acceptació per part de la ciutadania de Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here