Galeria fotogràfica de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent 2019

0
1469
Imatge de l'entrada mora d'Ontinyent

Jorge Rodríguez destaca el treball conjunt d’Ontinyent com a ciutat per a fer de les festes un èxit

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat el treball conjunt d’Ontinyent com a ciutat per a fer de les festes de Moros i Cristians un èxit. Una volta han acabat els actes de la coneguda com a “Setmana Gran”, el primer edil destacava al seu facebook que “han acabat unes Festes que formaran ja part del record, que han escrit una fulla més de la nostra memòria col·lectiva. I arriba el moment d’agrair el treball de tantíssima gent que les ha fet possible. Als nostres Capitans, Ambaixadors i Banderers, als Primer Trons de les 24 comparses i a totes les festeres i festers que han demostrat un any més que les nostres són les millors Festes del món. A la Regidora de Festes, la Policia Local, Protecció Civil, Serveis de Neteja, d’Obres, Parcs i Jardins i a les Regidores i Regidors que han comandat els equips: gràcies pel vostre treball! I molt especialment al President de la Societat de Festers, Vicent Pla, i als membres de la seua Junta que s’han deixat la pell perquè totes i tots hàgem pogut gaudir d’esta Setmana Gran. Moltes gràcies!”

En total, han estat més de 200 persones les que han participat del dispositiu de seguretat i neteja, entre agents dels cossos i forces de seguretat, empreses de neteja i treballadors i treballadores municipals per atendre un volum d’espectadors que s’estima superior al de l’any anterior en base a indicadors com la replegada de residus als carrers. Des de l’empresa adjudicatària de la neteja viària, Urbaser, s’ha confirmat que durant els 5 dies de la Setmana Gran (de dijous a dilluns) s’han replegat 19 tones, un augment del 35% respecte al mateix periode de l’any passat, quan es van replegar al voltant de 14 tones. Al cas dels contenidors, l’empresa Recisa ha xifrat la recollida diària de fem en pràcticament el doble del que es retira en un dia normal al llarg de l’any. El regidor de Neteja, Manuel Cuesta, recordava que a més a més, s’han realitzat recollides extraordinàries al voltant dels actes, per tal de mantenir sempre al millor estat possible els carrers.

Pel que fa a la programació de ‘Ontinyent en Concert’, tot i la suspensió per la pluja del concert de La Unión, el balanç ha estat altament positiu. Les activitats programades per l’Ajuntament amb caràcter gratuït als espais escènics de Tortosa i Delgado i la Glorieta registraven milers d’espectadors, destacant especialment les 3.500 persones que assistien al concert de Els Catarres, Valira i Lemons en la nit de dimecres. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha destacat “el bon ambient i la gran resposta que ha tingut una programació atractiva per a gent de sectors d’edat i gustos molt diversos, una programació que especialment amb el concert de Els Catarres, Valira i Lemons ens va servir per atraure visitants de totes les comarques veïnes”, assenyalava.

El president de la Societat de Festers, Vicent Pla, també ha fet una valoració molt positiva de les festes i ha coincidit en destacar l’ambient tranquil i l’elevada xifra d’espectadors amb que s’han viscut els actes, destacant també el treball conjunt realitzat amb l’Ajuntament perquè tot eixira com estava previst.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí