Galeria fotogràfica de la commemoració del 80 aniversari del bombardeig feixista de Xàtiva en la Guerra Civil

0
1674
Acte d'homenatge a les víctimes celebrat l'any passat

A l’acte celebrat davant l’estació del tren de Xàtiva, on el 12 de febrer de 1939 van morir 145 persones pel bombardeig de l’aviació italiana, van assistir centenars de persones

Aquest any s’han complit 80 anys del bombardeig feixista de l’estació de Xàtiva, atac dut a terme per l’aviació italiana el 12 de febrer de 1939, i en el que van morir 145 persones entre militars i civils.

En l’acte van participar des de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i els socis de govern Miquel Lorente i Cristina Sunyer, a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, o la diputada provincial Rebeca Torró.

De la mà de l’Escola de Música Rytmus i l’Innovatori de Moviment d’Alicia Herrero, la música i la dansa es van unir per honorar a les víctimes de manera emotiva. David Dolz Cabedo va presentar ‘El bombardeig de Xàtiva’, una obra per agrupació de cambra (violí, violoncel, piano i conjunt de tambors), que consta de tres parts, cadascuna de les quals marca la quotidianeïtat d’un diumenge qualsevol, l’horror del bombardeig i, finalment, l’esperança i la solidaritat. Sobre aquesta peça musical, l’equip d’Alícia Herrero ha creat una coreografia que ens transmet la tensió, la commoció, l’empoderment… del moment.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí