Galeria de fotos: Algemesí. Festes de la Mare de Déu de la Salut

1
3740

Fotos: Agustín Verdeguer.- La gent miraba al cel hores abans de que començaren a alçar-se les primeres muixerangues i els balls en la Processó de les Promeses. Un dels multitudinaris actes de unes festes que any rere d’any guanyen en visitants gràcies a comptar al seu programa tot un Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat: la Muixeranga.

Previament, un dels moments més íntims i emotius per als devots de la ciutat, pero desconeguts fora de la mateixa és el Cant de Vespres. Cada 7 de setembre, el Cant de Vespres uneix a la basílica de Sant Jaume a tots els veïnes en una única veu que ret honors a la seua imatge sacra.

Al matí següent, era el dia central de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. A les 10 hores s’iiniciava la Processoneta del Matí des de la Capella de la Troballa per a recòrrer el carrer Berca i arribar fins a la plaça Major on, passat migdia, es podia viure un dels actes centrals d’aquestes processons, el triple intent d’entrada de la imatge de la Mare de Déu escoltada per les muixerangues i rodejada per tots els balls que actúen al mateix temps.

La tercera de les processons era la Processó de Volta General que va recòrrer el nucli antic de la població. Als balls s’uneixen els personatges bíblics i augmenta el recorregut pels carrers de la ciutat. La processó s’inicia a les 19:30 hores i acava passades les dos de la matinada amb l’entrada final de la imatge de la Mare de Déu en la Basílica.

1 COMENTARIO

  1. El Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat (UNESCO) es TOTA la *Festa De La Mare De Déu De La Salut*, no sols la Muixeranga. Gràcies pel seu reconeiximent a la nostra festa, que es de tots.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí