Francisco José Martínez Morán i José Luis García Herrera rebran en l’Elca d’Oliva els premis de poesia Francisco Brines 2021

0
2122
Oliva
L'Elca en Oliva.

La Fundació Francisco Brines lliurarà el pròxim diumenge, 28 de novembre, els premis del I Certamen Internacional de Poesia Francisco Brines a Francisco José Martínez Morán i José Luis García Herrera, guanyadors en les modalitats de castellà i valencià, respectivament, amb els poemaris No i El somrís trist de Sylvia Plath, que edita Pre-Textos.

Francisco José Martínez Morán (Alcalá de Henares, 1981) és Doctor en Literatura Comparada i ha publicat fins ara quatre llibres de poemes: Variadas posiciones del amante (2006), Tras la puerta tapiada (2009), Obligación (2013) i Tacha (2018). El jurat, integrat per Carlos Marzal, Vicente Gallego, Luisa Castro, Silvia Pratdesaba i Fernando Delgado, va destacar el seu text «per ser més que un llibre reflexiu a l’ús, un llibre contemplatiu, de poesia concentrada, breu, amb neteja de dicció i gran sentit de la música i el ritme».

José Luis García Herrera (Esplugues de Llobregat, 1964) és tècnic químic alimentari i poeta amb una trentena de treballs publicats: La solitud (2011), Crònica de pluges (2016) o La semilla del óxido (2017). Enric Sòria, Marta Pessarrodona, Àngels Gregori, Marta Nadal i Manuel Borrás van valorar la seua proposta com «un llibre ambiciós que reflecteix l’univers de la poeta Sylvia Plath i les seues atmosferes».

Cadascuna de les obres premiades, escollides el passat mes de juny entre 1.300 originals rebuts, té una dotació econòmica de 6.000 euros subvencionats per la Generalitat Valenciana i l’ajuntament d’Oliva.

La cerimònia de lliurament, que se celebrarà a les 12 hores amb un aforament reservat, comptarà amb la presència de Fernando Delgado, que parlarà de Brines des del record, i la intervenció del Conservatori Professional de Música Josep Climent d’Oliva, que retrà homenatge al poeta amb l’estrena de l’obra Maese Brines, de Joan Alborch. La peça s’inspira en El retablo de maese Pedro, que Manuel de Falla va dedicar a Miguel de Cervantes, i serà interpretada per José Tomàs Estornell, Cristina Bernal i Telmo Gadea.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here