Fran Quesada es compromet amb Xeraco i Tavernes a desbloquejar la problemàtica del Camí Real

0
1790
Xeraco, Tavernes
Un dels moments de la reunió.

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell; l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González; i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer; es van reunir aquest passat divendres, 15 de novembre, amb el director general de Medi Natural, Fran Quesada; el director territorial de Medi Ambient i Agricultura, Javier Civera; i el tècnic de Vies Pecuàries, Gabriel Varea; amb l’objectiu de buscar solucions a la problemàtica de la via pequària.

Cal recordar que els dos municipis van sol·licitar que se suspenguera la resolució que manté el caràcter de via pequària que connecta la CV-605 amb el camí de la Mar de Xeraco suprimint del catàleg el camí de domini públic 6052 i 6053, atés que de conservar exclusivament el caràcter ramader el tram en qüestió només seria compatible amb el trànsit agrícola que únicament representa un 10% del total.

Tal i com ha assegurat el regidor d’Urbanisme de Tavernes, Josep Llàcer, aquesta reunió sorgeix de la trobada conjunta que van mantindre fa unes setmanes representants dels dos municipis en la localitat de Xeraco. Trobada que els ha portat fins a València, on responsables de Medi Ambient i Medi Natural van a treballar per trobar una solució amb Carreteres de la Generalitat i de Diputació per donar una solució definitiva a la problemàtica de la Natzaret-Oliva i el Camí Real.

Segons ha comunicat Llàcer, s’ha proposat una reunió a tres bandes, amb els tres agents implicats: Medi Natural, Carreteres de Generalitat i Carreteres de Diputació on es plantejaran diverses alternatives, entre elles, que la Diputació assumisca el desenvolupament de l’obra de millora i condicionament de la Natzaret-Oliva per donar-li continuïtat al traçat València-Oliva.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Oliva acull este divendres el primer cinefòrum amb curtmetratges “Mostra’t LGTBI”

També, s’ha posat damunt de la taula la possibilitat de mantindre eixe tram de Tavernes-Xeraco com a via pequària; “i si no és possible per qüestions pressupostàries es plantejaria desafectar eixe tram de via pequària i fer una permuta en un altre camí perquè el traçat vaja per una altra via rural paral·lela al Camí Real. D’aquesta manera, la Diputació desenvoluparia l’adequació de la carretera Natzaret-Oliva sense tindre eixa afecció i els condicionats de Medi Ambient”.

Una reunió, segons l’alcalde de Tavernes, Sergi González “molt satisfactòria pel compromís públic del Director general a l’hora de buscar solucions a aquesta problemàtica”. Ha assegurat que “Francesc Quesada contactarà amb Carreteres de Diputació per a plantejar les nostres possibles solucions i impulsar alguna que permitisca a la gent transitar tranquil·lament per aquesta carretera. Volem que es convertisca en una via en condicions”.

Altra de les qüestions que s’han tractat en la reunió és, segons l’alcalde de Xeraco, facilitar a les persones que tenen que accedir a les seues parcel·les, perquè tenen vivenda o treballen en aquesta zona, un document que els permitisca accedir a aquestos punts per a desenvolupar la seua tasca.

Amb tot, el director general de Medi Natural, els ha citat com a data màxima el 10 de gener a una reunió, amb les parts implicades, que permitisca desbloquejar aquesta situació i avançar en la solució definitiva.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here