Fran Ferri i Cristina Suñer (Compromís) els pròxims diputats de la Costera a les Corts Valencianes

0
567
Cristina Sunyer i Fran Ferri amb Mönica Oltra entre ells
Cristina Sunyer i Fran Ferri amb Mónica Oltra entre ells

La era política ha canviat al País Valencià i es nota també amb la representació de diputats que tindran les comarques a les Corts Valencianes. En la passada legislatura els representants al parlament valencià van ser Alfonso Rus, Fernando Giner i María José Masip (fins la seua renúncia a finals de 2013) amb el PP i Fran Ferri amb Compromís (tots ells de la Costera), i Pilar Sarrión (PSPV). Però per al pròxim període serà ‘monocolor’ repetint Ferri que a més a més tindrà com a companya a Cristina Suñer, la regidora de Xàtiva de Compromís.

Així el canalí Fran Ferri, com a número 4 de la llista electoral, entra directament a les Corts. Per la seua banda Cristina Suñer, número 11, queda momentàniament a les portes perquè Compromís ha aconseguit 10 diputats. No obstant l’entrada de Suñer està gairebé garantida perquè de formar part la coalició del proper Consell (com de moment es preveu) només amb l’entrada d’algun dels membres com a conseller de la Generalitat (Mónica Oltra, Enric Morera o el mateix Ferri) deixaria un lloc vacant que automàticament ocuparia la regidora xativina.

Pel que fa als resultats cal destacar que a la Costera Compromís ha sigut la segona força més votada amb 10.192 sufragis (el 23,53%), per darrere del PP (amb el 26%). Per les localitats dels futurs diputats a Xàtiva, ciutat de Cristina Suñer, Compromís ha aconseguit en les eleccions autonòmiques ser la llista més votada amb 3.878 paperetes (el 23,81%) per davant del PSPV (20,84%) i del PP (19,08%). A Canals, la localitat de Ferri, Compromís ha estat la segona força amb 2.044 vots (26,31%), per darrere del PP (28,57%).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Mancomunitat de la Costera-la Canal ocupa a més de 100 persones a través de tallers d'ocupació

Resta de partits

Pel que fa a la resta de partits el PP té lluny al primer diputat de les comarques, Fernando Giner, ja que els ‘populars’ han aconseguit 11 escons i Giner es troba en el 18. Pel que fa al PSPV els socialistes han obtingut 8 diputats, mentre la primera representant de les comarques és l’ontinyentina Rebeca Torró que ocupava el lloc 15. No obstant en el cas de Torró, amb l’ocupació de conselleries i abandonaments que es puguen donar al llarg de la legislatura, la podrien acosgtar al parlament valenciana, encara que a hores d’ara està molt llunyà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here