Fortaleny i Sueca reivindicaran davant Foment i Diputació la passarel·la del pont sobre l’A-38

0
697
Pont de Ferro de Fortaleny

Juani Clos i Dimas Vázquez, primeres autoritats d’estes poblacions, es reuneixen amb representants de la plataforma comarcal

Juani Clos i Dimas Vázquez, primeres autoritats de Fortaleny i Sueca, requeriran del Ministeri de Foment i la Diputació de València que donen una solució definitiva per a la recuperació integral del pont de ferro que uneix tots dos termes municipals. Els dos s’han reunit este matí en la capital de la Ribera Baixa amb representants de la Plataforma del Pont de Ferro. A la trobada, duta a terme a instàncies del col·lectiu que agrupa diverses associacions de la comarca, també ha acudit Carmen Pérez, regidora de Medi Ambient de Sueca.

Des de la plataforma han instat els ajuntaments que s’interessen davant les administracions responsables perquè, com més prompte millor, donen una solució definitiva a la passarel·la que ha d’unir l’històric pont amb Sueca per damunt de l’autovia A-38. «Estem parlant d’un element d’ús habitual i quotidià imprescindible que recupere la vertebració de la comarca», han coincidit a afirmar els reunits.

Després de la recent restauració, ciclistes i vianants han de recórrer uns 800 metres per a arribar a Sueca, mentre que el recorregut per la passarel·la seria d’uns 150 metres. A més, des de Fortaleny confien que també es duga a terme el reivindicat carril segur per a vianants que unisca el poble amb el pont, i que donen un solució immediata a la falta de seguretat evident en la rampa d’accés des d’este poble on les barreres de seguretat aptes per a automòbils deixen l’espai suficient perquè xiquetes i xiquets puguen caure des d’una altura considerable. Vázquez i Clos s’han compromés a reunir-se amb José Luis Ábalos, ministre de Foment en funcions; i Rafa García, vicepresident segon de la Diputació i responsable de Carreteres i Infraestructures.

La Diputació de València va licitar la redacció de la segona fase del projecte en els últims mesos de legislatura. D’haver-se complit els terminis d’este pas previ, a hores d’ara tan sols resta exposar al públic, aprovar la corresponent dotació pressupostària, licitar, adjudicar i executar les obres. Com es recordarà, quan es va construir el tram de l’A-38 que circumval·la Sueca, ja es van deixar preparats els ancoratges necessaris per a instal·lar la passarel·la i construïts dos curts túnels per a accedir.

Els representants del col·lectiu comarcal han elogiat la tasca feta per l’administració provincial a l’hora de recuperar i donar utilitat al pont i han aprofitat l’ocasió per a recordar a alcaldessa, alcalde i regidora la importància que en l’última fase s’apliquen criteris de sostenibilitat per a la seua il·luminació.

El pont de ferro que uneix els dos termes municipals per damunt del riu Xúquer és una emblemàtica obra d’enginyeria que va ser inaugurada en 1916.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí