Fontanars dels Alforins suspén l’organització les seues festes de Moros i Cristians per la pandèmia del coronavirus

0
2954
Festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins

La Comissió de Festes ha decidit esperar que l’estat d’alarma finalitze i posteriorment es valorarà la seua celebració, depenent de si existeix o no ordre de prohibició per part de les autoritats

Fontanars acaba de suspendre de forma temporal l’organització de les seues festes de Moros i Cristians. La mesura ha estat anunciada per la Comissió de Festes, la qual, i molt a desgrat seu, afirma «que esperaran a la finalització de l’estat d’alarma per valorar la celebració o no».

Arribat aquest moment, destaquen que en cas d’existir ordre de prohibició per part de les autoritats pel que fa a la celebració d’aquestes Festes, l’acataran. De la mateixa manera afirmen que «si existira una mínima possibilitat de dur-les a terme, tot i ser més modestes, buscaríem la forma de celebrar-les».

La situació extraordinària de confinament i d’incertesa social a causa de la COVID-19 ha impedit a l’associació el desenvolupament habitual de la seva feina. També per a les capitanies, a les que també se les ha alliberat de la seua funció per a aquest any, posposant-los el càrrec per al 2021.

Tampoc hi haurà programa de Festes. En el comunicat s’ha aprofitat per agrair a les persones que, de forma desinteressada, col·laboren en la realització de la mateixa amb la redacció d’articles.

Des de la Comissió de Festes lamenten aquests fets i reiteren el seu compromís de celebrar unes Festes amb total responsabilitat quan les circumstàncies ho permeten.

Les Festes de Moros i Cristians de Fontanars dels Alforins es remunten a 1866, quan el lloc de Fontanars formava part del municipi d’Ontinyent. Es van originar com a deure de gratitud de la població a la Verge, per haver lliurat als seus habitants de l’epidèmia de còlera que havia atacat la comarca l’any anterior. Estan dedicades a la seua patrona, la Verge del Rosari.

Des d’agost de 2019 estan declarades d’Interès Turístic Local, per la Generalitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here