Fontanars dels Alforins aprova el Pla General d’Ordenació Urbana 14 anys després de que s’impulsara

0
818
Ajuntament de Fontanars dels Alforins.

El Pla General de Fontanars dels Alforins prioritza el territori agrícola i paisatgístic, incorporant les peticions de les seues veïnes i veïns

L’Ajuntament de Fontanars dels Alforins ja ha conclòs el seu Pla General d’ordenació urbana. El document que recull els paràmetres per organitzar el futur de la població és el resultat d’una anàlisi de la situació real de la població, les seues fortaleses i debilitats, incorporant a més els estudis tècnics necessaris i la participació ciutadana.

Aquest últim punt, la participació, sense dubte, ha estat clau en la consecució de el Pla. L’alcalde, Julio Biosca, agraeix, “a totes i cadascuna de les persones que s’han preocupat per la realització d’aquest document, resultat d’una enorme suma de propostes i millores de la població”.

El 2005 es van iniciar els primers intents en desenvolupar aquest pla, encara que no seria fins a 2008 quan es va albirar el canvi de paradigma, amb l’augment de la col·laboració de les veïnes i veïns. Ara, 14 anys després, per fi ja és tota una realitat.

“Aportar a el territori més valor i, juntament ell, a l’agricultura i paisatge. Aquest és l’objectiu principal. Perquè Fontanars dels Alforins es troba en un enclavament únic on el cultiu agrícola marca el dia a dia de gran part de la seua població. Per això, des de l’Ajuntament van veure essencial incorporar aquest canvi de prioritats que dóna més valor a aquest aspecte, revaloritzant tot el seu potencial, front aallò urbanístic”, s’apunta des del consistori.

Especial referència es fa als Alforins, i la protecció del seu paisatge, “amb l’objectiu que seguisca sent referent per al turisme. De fet, ressona ja de forma habitual el nom de Terres dels Alforins fins i tot a nivell internacional, com la millor selecció de cellers que neix d’aquest entorn, per i per al gaudir dels seus veïns i visitants”, conclouen des de l’ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here