La Font de la Figuera inicia la segona fase de la reactivació del seu polígon industrial

0
1745
L'alcalde de la Font de la Figuera es mostra optimista davant les millores del polígon

La Conselleria d’Economia Sostenible anunciava l’augment de l’aportació per a l’anualitat 2018 del 71’33% al 83’10%, amb la qual cosa el total aportat ascendiria a 539.836,27 €

La Font de la Figuera continua els treballs per reactivar el Polígon industrial municipal ‘Sant Cristòfol’ amb la qual cosa es realitzen tasques de millora, modernització i dotació d’infraestructures gràcies a l’ajuda de 584.270 euros que va concedir la Conselleria d’Economia el passat estiu., incrementant. Estes quantitats estaran repartides en dues anualitats: 218.487,77 euros el 2018 i 321.348,5 euros 2019.

A la instal·lació de fibra òptica i la millora de l’enllumenat públic en 2018 se sumen a aquesta segona fase l’adequació d’un sistema de videovigilància tv, la web dels terrenys disponibles i empreses instal·lades, la millora de l’aigua potable i de les zones verdes, a més del reforç a la xarxa d’aigua contra els incendis.

Des del Govern Municipal es mostren contents amb aquest procés, de fet segueixen amb els seus esforços de ‘posicionar correctament la Font de la Figuera com un polígon estratègic del territori valencià, perquè la població sempre ha estat un encreuament de comunicacions comercials’ i més encara tenint en compte que la inversió més potent és la destinada a aquesta població, d’entre els 10 municipis de la Costera que també van sol·licitar ajudes en el marc del pioner pla llançat per la Conselleria d’Economia (IVACE).

Millores previstes

Aquesta adequació pretén impulsar l’activitat que es realitza al polígon industrial Sant Cristòfol, visibilitzar i facilitar l’acció del teixit empresarial ja existent i atraure la instal·lació de noves empreses, ja que actualment hi ha disponibilitat de parcel·les.

Es donarà especial importància a la creació de zones verdes, que albergaran entre 30 i 40 varietats, entre arbres, arbusts, etc. i integraran una zona de passeig. Una acció que permetrà recuperar la seua funció com a espai d’estada, així com millorar la imatge del polígon atraient així possibles noves empreses i donant una imatge de modernitat, qualitat i vitalitat així com la millora de l’entorn empresarial.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Caixa Ontinyent va augmentar els beneficis en un 8,35% en 2017 arribant als 6,2 milions

També s’estan millorant les infraestructures urbanes i l’adaptació a les noves tecnologies per dotar dels serveis urbanístics adequats a la zona i reduir costos en matèria d’eficiència energètica, de manera que s’augmente la seguretat del propi polígon i impulsar les noves tecnologies en matèria de telecomunicacions també com a objectiu clau.

Tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com el regidor d’Indústria, Mariano Ferriz, afirmen ser “una molt bona oportunitat per a la millora i revitalització de l’entorn del polígon industrial en què estem treballant perquè ajude a donar l’impuls que es necessita per a la recuperació de l’activitat industrial al municipi i l’atracció de noves empreses que desitgen instal·lar-se. La Font de la Figuera ha estat històricament un punt d’enllaç de comunicacions i volem aprofitar la nostra ubicació estratègica per afavorir també les comunicacions comercials amb la millora del polígon industrial”.

La Font de la Figuera es troba en un enclavament únic que uneix les poblacions de Villena, Fontanars, Moixent i Almansa i des de l’Ajuntament sempre s’ha tingut en compte aquesta característica a l’hora d’atraure noves empreses al seu polígon industrial, que a més compta amb molt bona comunicació amb l’A-33 i A-35.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here