La Font de la Figuera vol recuperar per al municipi la ‘Casa del Poble’, hui propietat del Ministeri de Treball

0
2200
Casa del Poble de la Font de la Figuera

Una delegació de la Font de la Figuera es reuneix amb l’oficial major de Patrimoni Sindical del Ministeri per tal de tractar l’adquisició d’aquest edifici

El govern municipal de la Font de la Figuera està realitzant gestions perquè la ‘Casa del Poble’, propietat del Ministeri de Treball, passe a ser propietat de l’Ajuntament i, per tant, de la població. Esta setmana s’han reunit l’alcalde, la primer i segon tinents d’alcaldia amb l’oficial major del Ministeri de Treball per avançar sobre aquest assumpte, on aquest últim ha afirmat que la cessió no pot ser una opció perquè no ho permet la Llei de Patrimoni sindical.

L’informe tècnic municipal ja va valorar en el seu moment l’immoble, al voltant de 73.877,14 euros, sobre el qual el Ministeri va emetre un contrainforme en què la valoració ascendia a al voltant de 111.974,30 euros.

Des de l’Ajuntament s’han realitzat informes sobre l’estat real de l’immoble, al que el Ministeri ha informat que ha sol·licitat a SEGIPSA, Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni, que remeta una valoració final.

L’Ajuntament queda ara a l’espera que el Ministeri informe de la valoració final de l’immoble, amb la qual cosa suposaria una possible signatura de conveni a partir del qual s’efectuaria la compravenda de la Casa del Poble, amb la finalitat que siga propietat de l’Ajuntament i, per tant, de la Font de la Figuera el més prompte possible.

Antecedents

Es tracta d’un immoble construït als anys 40, assentat sobre un solar de 455 m², segons informació cadastral, amb entrada principal pel carrer Historiador Ros, i amb una altra façana posterior al Carrer Molí.

L’edificació es desenvolupa en planta baixa, excepte en el primer cos de l’edifici, on hi ha un primer pis al qual s’accedeix per unes escales, amb una superfície construïda total de 487 m².

Aquest edifici ha estat local social municipal durant moltes dècades, tenint unes instal·lacions aptes en el seu moment per a la realització de projeccions cinematogràfiques, amb lavabos i barra de bar.

Ja en 2014 es va realitzar una inspecció de l’interior de l’edifici, de manera que es va poder comparar la degradació que ha patit el mateix fins 2019.

Després de la inspecció ocular realitzada, es pot testificar la indubtable falta de conservació i manteniment de l’edifici, la seua falta d’ús, i el deteriorament inexorable a què està sotmès a causa de la falta de cures.

«Volem recuperar un dels edificis més significatius com a patrimoni propi, amb finalitat social, cultural i associativa, al mateix temps que honorem la feina dels que el van construir amb les seues pròpies mans». L’Alcalde, Vicent Muñoz, afirma, «és voluntat del Govern Municipal que la Casa del Poble torne a ser del poble ‘. La Casa del Poble, per a poble».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí