La Font de la Figuera reclama al Museu Arqueològic Nacional la devolució del cap de cavall iber del segle IV a.C.

0
450
Membres del govern de la Font de la Figuera junt al cap de cavall iber

La peça arqueològica va ser descoberta al terme municipal en 1911 i l’ajuntament reclama al museu com també es reclama la Dama d’Elx des de la localitat alacantina

La Font de la Figuera ja té la seua particular lluita de la Dama d’Elx. L’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde Vicent Muñoz (Compromís), reclama la devolució de la que podria definir-se com una de les peces clau del període iber: una escultura que imita el cap d’un cavall. L’escultura, s’enquadra entre el 400 ac i el 301 ac (segle IV a.C.) i que va ser descoberta en el terme municipal en 1911, segons el llibre ‘Història i Arqueologia de la Font de la Figuera’.

El Consistori demana al Ministeri de Cultura i al Museu Arqueològic Nacional la devolució aquesta peça, ‘perquè el seu lloc natural d’exposició és al Museu local’, afirmen des del Govern Municipal. L’Ajuntament també recorda la necessitat d’adequació del nom oficial del poble a la Font de la Figuera (únic oficial des de 1984) i no ‘Font de la Figuera’.

Segons la fitxa del Museu Arqueològic, aquest cap de cavall formaria part d’una escultura eqüestre, a la manera d’altres conegudes en el món ibèric, com ornamentació o coronament d’un monument funerari. Porta un guarniment de gala molt complet i detallat, amb diverses peces discoïdals que subjecten les corretges de la becaina i una altra allargada de forma romboïdal sobre el frontal.

Per tal de defensar la devolució la seua exposició a la Font de la Figuera des de l’ajuntament s’assegura que «disposem de mesures de seguretat per poder exhibir-la al lloc on va ser trobada».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here