La Font de la Figuera aprova un pressupost encarat a evitar el despoblament de la localitat

0
2310
Vicent Muñoz (centre) junt a la regidora trànsfuga Puri Lluch.

Des del govern municipal encapçalat per Vicent Muñoz s’afirma que el pressupost és el «més social i econòmic» de la història de la Font de la Figuera

L’Ajuntament de la Font de la Figuera acaba d’aprovar els pressupostos qualificats des del Govern Municipal, com «els més socials i econòmics de la història de la Font de la Figuera».

Amb l’objectiu ferm d’ajudar a la ciutadania de totes les edats, alhora que promoure la millora de la convivència, se centra en un augment de les partides socials (serveis socials, cultura, festes, joventut i turisme), així com en la construcció del Centre de Dia (subvencionat íntegrament per la Diputació de València amb un total de 1.322.436,51 euros).

Pel que fa al sector educatiu, la principal novetat serà la gratuïtat de l’Escoleta Infantil ‘Els Menuts’ per al curs 2018-2019 per a les famílies empadronades a La Font de la Figuera. Amb això, el Govern Municipal segueix lluitant contra la despoblació alhora que millora les facilitats per les seues veïnes i veïns. Pel que fa a la joventut, manté les partides d’ajudes al material i al transport escolar, a més de les beques formatives.

Com a novetat també aquest any, destinarà 10.000 euros en ajudes al lloguer d’habitatges (pensant sobretot en la gent jove), igual que el xicotet comerç, predominantment artesanal a la població, que veurà creades 3 línies d’ajudes finalistes al suport del mateix, per a la implantació de nous comerços o professionals, innovació i modernització dels ja existents, amb una dotació de 12.000 euros.

Després de l’èxit de participació en els pressupostos participatius en la seua primera edició, l’Ajuntament repeteix la proposta, aquesta vegada perquè les i els veïns decideixquen on destina el consistori fins a 100.000 euros (augmentant la quantitat respecte a l’any anterior).

L’augment de les inversions en vials públics i renovació de la xarxa d’aigua potable també serà tota una realitat, així com la modernització del Polígon Industrial a través de les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball. En matèria de Medi Ambient, s’augmentarà la partida destinada a la mateixa, per ajudar al foment i sensibilització mediambiental.

I, finalment, i molt de pesar per al Govern Municipal, es crearà una partida d’11.000 euros per a la defensa en judici donada «la litigiositat a la qual ens té sotmesos el PP perquè la ciutadania note el menys possible els seus intents constants de paralització. Davant qui té tanta obsessió de judicialitzar la vida política i institucional i només té en ment entorpir la nostra tasca, perjudicant la població, afirmant que el seu deure és denunciar tot el que vullga, pensem que el seu deure i el del seu partit hauria de ser exercir una oposició raonable, amb una persona lògica i coherent com a portaveu que vetllara pels interessos de la població i no pels seus propis», afirmen des del Govern Municipal. «El nostre afany és pensar en la millora de la vida i la convivència de la ciudadadia de la Font de la Figuera i ho hem volgut traduir en números per, després, poder aplicar-lo en polítiques socials i econòmiques pensant en el futur del nostre poble i dels que vivim ací».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí