La Font de la Figuera avança en les obres de reparació dels camins afectats per la DANA de setembre

0
406
Obres del cami Ensanxo de la Font de la Figuera

El camí del Barranc d’Ernesto (Gil-Martínez) i el de la Casa Real-Casa l’Àngel, que ja estan condicionats, i els camins de la Rodonda i l’Ensanxo, que estan en les últimes fases de condicionament

El Govern Municipal de la Font de la Figuera ha contractat una empresa per adequar els camins més afectats pel desviament de les aigües que agreujaren els efectes de la DANA de setembre.

Tot i que encara no han arribat les ajudes sol·licitades per la DANA, l’ajuntament té una previsió d’uns 60.000€ per a la reparació dels camins més prioritaris i que es valorarà pel Consell Agrari Municipal. Esta quantitat s’afegirà a les dotacions que puguen prestar-se per part d’altres administracions (Conselleria i Govern Central, a través de la Delegació del Govern).

En octubre ja es va disposar d’uns 20.000 € extraordinaris per fer front a les primeres necessitats més urgents després del temporal.

L’ajuntament lamenta que les ajudes per la reconstrucció dels camins afectats per la “Dana” de setembre que planteja el Govern Central encara no hagen arribat i que només financen el 50 %.

En paraules de l’alcalde: “És moment d’esforços, tenim davant la crisi de la COVID-19 que també hem d’atendre, especialment les ajudes per a la reactivació social i econòmica del municipi. El romanent de tresoreria dóna per al que dóna, però les infraestructures agràries són una de les prioritats d’este ajuntament”.

Els camins que ja han estat completament condicionats són el camí Gil Martínez (Ernesto), camí la Redonda (baix del camp de futbol), Camí l’Ensanxo i el camí Casa Real/Casa l’Àngel, que ha condicionat la Conselleria d’Agricultura, així com el camí de la Foia de Manuel i el del Barranc Bacorero, que ha reparat ADIF.

L’ajuntament està avançant recursos per condicionar els trams més afectats i que els treballs de sega que es portaran a terme en les pròximes setmanes puguen realitzar-se en les millors condicions possibles. En esta fase estan el Camí Vell de Fontanars, Camí dels Cascallars, Camí rambla del Fosino, Camí del Cabeço, Camí Vell d’Almansa, Camí del Barranc del papà (Baix les Eres), Camí Juncarejos, Camí la Romana, Camí zona del Bovalar, Camí les Clotxes, Camí Casa Molina.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here