La Font de la Figuera aborda amb la Confederació del Xúquer els problemes d’aigua al terme

0
939
Les pluges van ocasionar desperfectes a les vies públiques a la Font de la Figuera

L’alcalde de la Font de la Figuera trasllada a la CHX els problemes que estan causant les obres de la via fèrria i de la carretera, inundant camps i camins

L’Ajuntament de la Font de la Figuera s’ha reunit amb el Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per tal d’abordar els seus problemes amb les aigües pluvials, que causen inundacions en camps i camins rurals, com a conseqüència de les obres de la via fèrria i de la carretera.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, i la Regidora de Medi Ambient, Carmen Asensi, es reunien amb el comissari d’aigües a qui agraïen “la seua predisposició per a ajudar i solucionar els problemes causats per les obres en la Font de la Figuera, que s’agreugen amb les aigües pluvials”.

En la reunió, presents també representants de la Comunitat de Regants de la Vinya i tècnics municipals, des de la CHX se’ls va traslladar l’estudi hidràulic, realitzat per la UPV (Universitat Politècnica de València), que, en paraules de l’alcalde, “en el seu moment demarcació de carreteres ens va negar i que pot significar l’inici de l’acabament a la problemàtica que patim, per això, ens emplacem a estudiar-ho amb detall, perquè el que verdaderament ens interessa és aconseguir el compromís del Ministeri de Foment per a arribar a una solució definitiva a aquesta greu situació”.

“Ens hem donat el termini d’un mes per a valorar l’estudi i reunir-nos de nou per a analitzar de nou, amb major informació, i valorar les passes a seguir”, afirmen des de l’ajuntament.

També s’han dut a terme reunions amb el Secretari Autonòmic de vertebració del territori, Josep Vicent Boira i el Director General de Mobilitat, Carlos Domingo. En aquestes s’han tractat els problemes de comunicació que afecten a la població. De fet, la Font de la Figuera no sols no disposa de tren de rodalia, sinó que pateix el pas de la línia de mercaderies i de la línia de l’AVE que agreugen la situació del desviament de les aigües per tantes obres.
A més, sofreix d’un “deficient i car” servei de bus, amb escasses parades en la població.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent i la Font de la Figuera, unió per celebrar la memòria de José Cervino

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here