La Font de la Figuera amenaça amb accions legals si no s’eviten les inundacions per les obres de Foment

0
1415
Imatge de la reunió del Consell Agrari de la Font de la Figuera

El Consell Agrari Local reivindica davant Carreteres la solució definitiva a la destrossa que han provocat les seues obres a La Font

L’Ajuntament de la Font de la Figuera arrossega dos anys reclamant una solució «digna» pel problema d’inundacions al terme municipal que han causat les obres de l’autovia i l’AVE. En paraules de l’alcalde, Vicent Muñoz, «és responsabilitat de qui ha realitzat les obres de buscar la millor solució i el més ràpidament possible a aquest gran problema, que de no canalitzar tots els desviaments del cabal de les aigües, modificat a partir de les obres de l’AVE i l’autovia, seguirà destrossant camins i camps de particulars cada vegada que ploga».

D’esta forma el batlle ha advertit que «si la solució que plantegen passa per inundar uns camps perquè en omplir aquests l’aigua acabe abocant al túnel del ferrocarril i aquesta inundant el Barranc d’Ernesto (Gil-Martínez) ens posicionarem en contra i estudiarem les accions legals pertinents per evitar aquest abocament de conques».

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera s’explica que la modificació realitzada per Carreteres suposa una variació dels abocaments en camps particulars que quedaran totalment inundats sense alternativa ni expropiació o rescabalament cap.

Per tal de tractar aquest assumpte de nou, aquest dilluns es va reunir el Consell Agrari Local, que exigeix la immediata solució a aquest problema que hauria d’arribar des d’aquest mateix Ministeri. L’Ajuntament va convidar a aquesta sessió a nombrosos agricultors, afectats i preocupats per buscar una solució. Per tractar la mateixa, també hi eren presents representants de demarcació de carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, així com els tècnics responsables de Conselleria de Vertebració del Territori i Medi Ambient.

Muñoz ha destacat a la Conselleria com a peça fonamental en aquest assumpte, «a la qual agraïm que ens acompanye en un bon seguiment i l’afectació de les obres pel bé dels camins públics i els camps de particulars, ja que l’òrgan competent és Conselleria, a qui el Ministeri està obligat a informar també de les seues accions, especialment quan poden suposar desviaments de les conques endorreiques o augments de cabal en les mateixes o barrancs. Necessitem més informació al respecte sobre terminis i actuacions, perquè qualsevol desenvolupament urbanístic que haguem de fer podria quedar en suspens fins que el Ministeri acabara totes les seues actuacions en el terme municipal de la Font de la Figuera».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí